Присъди за 3-ма крадци на машинни части, разбили бетонна стена

Снимка: Infomreja.bg

Един от тях влиза в затвора, другите двама се разминаха с условни присъди

Една ефективна и 2 условни присъди, за трима мъже извършители на кражба, постанови Районен съд-Дупница.

Асен Х., Исус А. и Велин Л. признаха вината си, а защитата и прокуратурата внесоха споразумение, което съдът, под председателството на съдия Светла Пейчева одобри.

На 30.04.2019 година в гр. Дупница, от хале на „Феникс Дупница“ ООД в съучастие като съизвършители, тримата са отнели чужди движими вещи - резервни машинни части, както следва: машинни лагери на стойност 788 лева, хидравлична помпа с тегло 11 кг. на стойност 120 лева, други детайли от неръждаема стомана на стойност 48 лева или всичко вещи на обща стойност 956 лева от владението на управителя на „Феникс Дупница“ ООД Кольо Велинов Илиев от гр. Дупница, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят.

За извършване на кражбата е разрушена преграда, здраво направена за защита на имот (извадени са 6 броя тухли от стената на халето).

За 20-годишния Исус А., деянието е извършено при условията на повторност, след като е бил осъждан за друго такова престъпление, за което му е било наложено наказание „Обществено порицание“.

Съдът постанови наказание „Лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, изтърпяването на което ще бъде отложено за срок от 3 години.

Асен Х. ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, при първоначален „общ” режим на изтърпяване.

Той е осъждан, с наказание „лишаване от свобода“, като случаят е немаловажен с оглед стойността на отнетите вещи и миналите осъждания на обвиняемия Асен Христов.

Мярката за неотклонение, взета по отношение на подсъдимия Асен Х. – „Задържане под стража”, съгласно чл. 309, ал. 2 от НПК, следва да бъде потвърдена.

Велин Л. ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца. На основание чл. 66, ал. 1 от НК да бъде отложено изтърпяването на така наложеното наказание за срок от 3 години.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK