Аксесоари и оборудване за аварийни ситуации

Снимка: Avtochastionline24.bg

Има много ситуации на пътя, които изискват наличието на определени аксесоари в автомобила. Тези ситуации могат да бъдат причинени от пътен инцидент или неизправност на автомобила.

Аксесоарите и оборудването, нужно в аварийни ситуации, които се предлагат в уебсайта ни Авточасти, спадат към следните категории:

Автомобилни аптечки. Наличието на тези артикули е задължително. Съдържанието им може да се различава в зависимост от страната, но повечето съдържат медицински принадлежности, като бинтове, различни видове лекарства, лепенки, антисептични кърпички и други, които ще са нужни за първа помощ при нараняване.

Аварийни чукове. Тези инструменти помагат да се чупи прозореца на колата, ако пътник или шофьора не могат да излязат поради счупена ключалка на врата или са в безсъзнание. Помнете, че повечето предни стъкла не могат да се счупят с помощта на чук, тъй като са направени от триплекс, многослойно стъкло.

Пожарогасители. В случай на пожар вътре в или извън автомобила, това оборудване ще бъде нужно за изгасяне на пламъците. Има различни видове пожарогасители, но обикновено, за автомобилите се използват прахови с въглероден диоксид. Автомобилните пожарогасители трябва да имат обозначение BC или ABC, т.е. да са направени гасене на всички класове пламъци. Тези аксесоари се различават по обема на резервоара и могат да са предоставени със скоби за закрепване.

Светлоотразителни жилетки. Това са леки жилетки, обикновено направени от флуоресцентен синтетичен текстил със светлоотразителни ленти по тях. Те правят човека лесно забележим в условия на слаба видимост.

Фенери. Това са предупредителни светлини, които могат да се сложат на земята близо до колата, ако осветителното ѝ оборудване е повредено, за допълнително отбелязване на пътен инцидент или опасно място и за предупреждаване на другите участници в движение за неподвижен автомобил на пътя им. Обикновено, тези устройства имат няколко режима на светене, включително мигане.

Аварийни триъгълници. Аварийният триъгълник е пластмасово-метален триъгълен знак със светлоотразително покритие, който е висок около 45 сантиметра. Обикновено има опорни крака и флуоресцентен винилен материал отвътре, Триъгълниците се използват за същата цел като фенерите; с тази разлика, че не излъчват светлина, а я отразяват.

Най-добрите автомобилни части за вашата кола!

ВИДЕО

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK