Акцията с листовки за свободен достъп до оръжие продължава

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

В Кюстендил продължава разпространението на листовките, призоваващи към законодателство, което да даде право на свободен достъп до оръжие на българските граждани. ИНФОМРЕЖА вече съобщи, че те се издават от Народно Читалище „Зора” с председател Иван Сапунджиев.

За разлика от други две дипляни, издавани от институцията, последната носи името на читалището черно на бяло. Авторството е заявено така: „2011 ©Иван Сапунджиев. Фотоклуб при НЧ „Зора-Кюстендил 2003” Както е известно, българските читалища получават държавна субсидия от Министерство на културата през общините, в които са регистрирани.

Смущаващото в случая с читалище „Зора” е, че за частни по характер граждански позиции са обществени средства, предназначени за културно-просветни дейности.

 

 

КОМЕНТАРИ

Иван Сапунджиев17:30 - 06.11.2011
От 30 години работя като доброволец,БЕЗПЛАТНО за Свободата на Духа на българина. Коментари като горните, не ме смушават ! На такива представители на ТУЗЕМНАТА журналистика - дърветата им пречат за да видят ГОРАТА! :-) А и имат ниска Цена . . . Забелязахте ли какво стана няколко месеца по-късно в Катуница. . .? Кой ли от изходилите се негативно с коментари прочете предложението: ПЪЛНА ЗАБРАНА НА НОСЕНЕТО НА ОРЪЖИЕ ПО УЛИЦИТЕ !!! (ВСЕКИ КОЙТО НОСИ ОРЪЖИЕ ПО УЛИЦИТЕ освен дежурните полицаи и военни ДА ОТИВА В ЗАТВОРА ЗА ТРИ ГОДИНИ !) Оставям този пост за да има с какво да сравняваме развитието на мненията и събитията в живота ! Здраве и успех на всички ! Хубаво е набедената за журналистка,да постави цялата лицева страна на картичката за житейския опит на нашите приятели . евреите ! Когато те нямаха въоръжена армия и население - ги пращаха в концентрационните лагери ! Когато се въоръжиха - пазят живота на децата и семействата си и всички ги уважават ! Бъдете свободни в мислите си и със свободен Дух !
С цялото ми уважение към Любимо Минков!15:40 - 16.08.2011
Ние в Кюстендил обаче познаваме твърде добре Иван Сапунджиев като един човек, чиито иде ина прима виста могат да се сторят на някого интересни, а след това се разбира, че са напълно кухи, грандомански и самонадеяни. Лично аз не съм в никакъв случай против свободата на идеите, но съм убеден, че Сапунджиев в определени параметри не е на център и че ако иска да прави и заявява подобни неща, не може да го прави чрез читалището, на което е председател. Да питам: има ли решение на Управителния съвет на читалището за отпечатването и разпространяването на тези материали, при това с читалищното име?
student12:04 - 16.08.2011
Ами нали в САЩ могат "свободно" да си набавят всякакво въоръжение. Става ли така по-сигурна страната? Не, носенето на оръжие си остава традиция от времената на Дивия запад, а концентрацията на въоръжение води до ескалация на насилието, включително в училища и университети. САЩ са уникални в индистриалния свят по нивото си на несигурност и правото да се въоръжават. Вижте филма на Майкъл Мур Bowling for Columbine.
Любимо Минков11:33 - 16.08.2011
Опасявам се, че става недоразумение! Познавам Сапунджиев и знам, какво работи, както и това какви инициативи е подел и бих желал да изразя личното си мнение - в случая дискусията около този проблем е наложителна, особено, като се има в предвид какви времена настанаха. Има толкова хора, които живеят сами и са напълно беззащитни пред вилнеещите бандити, които изобщо не се притесняват да използват незаконно оръжие, а обикновеният човек не може да се противопостави невъоръжен за да защити собствеността и семейството си. Принципно има множество празноти в закона за използването на оръжие и правата свързани с това, и може би именно една дискусия около реалностите и новата култура на живеене няма да навреди на хората. Оръжието е нещо лошо, но заедно с това общо схващане, то продължава да се произвежда и използва и това е реалността. В този смисъл дискусиите, които повдигат членовете на едно читалище не могат да бъдат тълкувани като нищо друго освен като загриженост за правата на хората.

FACEBOOK