Акция в Гоцеделчевско, тарашиха по къщи в Дебрен и Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

Задържани са 22-ма човека, иззети са стоки от магазини

22-ма задържани след като жандармерията нахлу в Гоце Делчев.

Вчера служители на Дирекция „Жандармерия“ съвместно с колегите им от дирекцията на МВР в Благоевград са извършили множество проверки в Неврокопско. Освен борба с наркотиците, полицаите проверяват и магазини за дрехи и други стоки, носещи брандове без лиценз – тоест за фалшиви стоки.

След като коли на жандармерията се струпаха в Благоевград пред Първо РУ рано сутрин, те потеглиха към Гоцеделчевско и акциите започнаха.

Проверени са общо три къщи в региона.

Първата е в Дебрен. В нея е открит 0,21 грама амфетамин.

В друг дом в Гърмен е намерен канабис в сухо състояние, както и засадени стръкова.

10,25 грама сух материал и 20 корена от наркотика са открити в двора на къщата. Теглото на растението е 10 кг. В барака покрай къщата са намерени още 12,53 грама от сухия канабис.

Веществото е произвеждано и подготвяно за продажба.

В друга къща в с. Гърмен от полицейските служители са намерени около 2,1 грама сух канабис  и засадено в саксия тревисто растение с тегло около 15 грама.

Открита е още и електронна везна.

Акцията е продължила в Благоевград. Обиск на жилище разкрил 20,7 грама марихуана.

В поредица магазини в Гоце Делчев в района на пазара са иззети стоки, носещи запазени търговски марки.

48 спортни комплекта са с фалшив бранд.

От полицейски служители на РУ-Разлог, също е извършена проверка в с.Бел камен.

В магазин за хранителни стоки и товарен автомобил „Фолксваген“ са намерени и иззети около 5 540 къса цигари без бандеролен знак.

Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 42-годишен мъж от с. Бел камен.  За случая е уведомена Районна прокуратура-Разлог. Образувано е досъдебно производство.

Акциите на територията на Благоевград – област продължават, като ще бъдат проверявани различни населени места, каза в началото на месеца директорът на ОДМВР-Благоевград, ком. Дойчин Дойчинов.

След две поредни акции в Сандански и множество задържани и проверени лица, някои от които от кримиконтингента, проверките текат рутинно и в другите общини.

На 11-и юли в Сандански при акция бяха проверени над 300 МПС-та, а 8 човека бяха задържани за 24 часа.

Седмица по-късно бяха проверени над 280 коли и 369 човека.

В първите дни след като ком. Дойчинов встъпи в длъжност, той коментира, че дълго време е работил в борбата с нарокоразпространението и това е негова приоритетна цел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as