804 нарушения на скоростните режими при спецоперация в Търговищко

Снимка: Infomreja.bg, архив

Превантивната акция бе проведена за периода 5-11 октомври 2021 г.

651 МПС и 773 пътуващи в тях граждани са проверени по пътищата на област Търговище в хода на специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата с нулева толерантност спрямо нарушенията и с основна тематична насоченост към осигуряване безопасността на пешеходците и на пътниците в превозните средства.

Превантивната акция бе проведена за периода 5-11 октомври 2021 г.  Контролните органи следяха за правилното пресичане на пешеходците, както и за спазването на предимството им от страна на водачите. Специален акцент в нея бе използването от страна на пътниците на обезопасителни системи, както и обезопасяването при превозването на деца.

Паралелно бе осъществяван активен контрол и върху неправилно спиране и паркиране на пешеходни и велосипедни пътеки и на разстояние по-малко от 5 метра преди тях, а също и на кръстовища и на по-малко от 5 метра от тях; паркиране пред входовете на паркове, на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.

24 са случаите на констатирано от полицейските служители неизползване на обезопасителни колани от водачи на МПС, и 13 – на пътници в МПС без предпазни колани. В хода на операцията по пътищата на областта са установени 3 случая на управление на МПС с концентрация на алкохол в издишания от водача въздух над 1,2 промила/престъпление по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс/, и 2 случая – на управление на МПС с алкохолно съдържание в издишания от водача  въздух от 0,5 до 1, 2 промила, за което се налага санкция по административен ред.

Най-високата отчетена стойност на алкохолно съдържание в издишания от водач на МПС въздух е 2,92 промила. Установени са и трима водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Констатирани са 6 случая на нарушения на разпоредби на Закона за движение по пътищата, извършени от пешеходци. По време на акцията контролните органи са установили двама седнали зад волана неправоспособни водачи, и два случаи на неосигурено предимство на пътно превозно средство от страна на водачи на МПС.

804 са  констатираните за периода на територията на област Търговище нарушения на скоростните режими. За така  установените от тях нарушения полицейските служители са съставили 71 акта за установяване на административно нарушение, и са наложили 182 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK