Домусчиев: Публикуването на паметната записка е манипулация от страна на Божков

Снимка: БГНЕС

Договорът за Национална лотария е бил подписан още при предишните собственици от MTG

Договорът за Национална лотария е бил подписан още при предишните собственици от MTG, казва собственикът на “Адванс Медиа Груп”, съобщи Нова тв.

“Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г.). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!”. Това написа в профила си във Facebook собственикът на “Адванс Медиа Груп” Кирил Домусчиев. Коментарът му е по повод публикуваната от обвиняемия бизнесмен Васил Божков паметна записка от среща от 10 юли миналата година. Тя съдържа три точки, а Божков твърди, че преди въпросната среща му е оказан натиск да подпише рекламен договор.

“Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ). От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”. Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България”, написа още Домусчиев. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK