Акция на "Кулата", предотвратиха трафик на кокаин през границата

Снимки: Прокуратура

В пакет за влажни кърпи разследващите са открили наркотика

Под ръководството на Окръжната прокуратура – Благоевград, се води разследване по образувано досъдебно производство за трафик на наркотични вещества (по чл. 242, ал. 2 от НК).

Днес в рамките на дейността на органите на реда за противодействие на нелегалния трафик на наркотици и след постъпила оперативна информация за предстоящо пренасяне през границата на страната на хероин, е била проведена специализирана полицейска операция на територията на община Петрич.

Тази сутрин, на трасе „Изходящи автомобили“ на ГКПП Кулата – Промахон, е бил спрян за проверка товарен автомобил „Пежо“, управляван от криминално проявено лице. В пакет за влажни кърпи, сложен в ниша в МПС, разследващите са открили кафяво прахообразно вещество. При извършен полеви тест то е реагирало на хероин. Теглото му възлиза на 369 грама.

Извършени са били претърсвания и изземвания в няколко жилища в Петрич. В тях са били намерени още около 470 грама хероин, електронна везна, калъп за пресоване на наркотик, мелачка и мобилни апарати.

Предстои прокуратурата да привлече към наказателна отговорност лицата, съпричастни към наркотрафика.

Разследването продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK