"ДГС Първомай" се присъединява към "ДГС Петрич"

Снимка: Infomreja.bg, архив

Обединението на двете поделения на ЮЗДП ще стане факт от 1-и май

От 1 май т.г. двете държавни горски стопанства на територията на община Петрич се обединяват, като териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие в Първомай се закрива и се присъединява към „ДГС Петрич”.

Това става ясно от заповед на министъра на земеделието, храните и горите от 26.02.2020 г. Мотивите за обединението са намаляване на административно-управленските разходи, подобряване организацията на работа, както и по-ефективно и качествено изпълнение на заложените горскостопански дейности. 

С преструктурирането ще бъде улеснено взаимодействието с останалите общински и държавни ведомства, както и се очаква да бъде подобрено осигуряването на местното население с дърва за огрев.

С вливането на "ДГС Първомай" към „ДГС Петрич" ще бъде осигурена финансова стабилност, тъй като новосформираното поделение ще стопанисва общо 30878 хектара, а средногодишното ползване на дървесина ще бъде 38933 куб. метра. 

Обемът и видът на горскостопанските мероприятия ще се запазят, като едновременно с това ще бъдат обезпечени с ресурс дърводобивните и дървопреработвателни фирми, регистрирани на територията на цялата община Петрич, в чийто обхват попадат и двете стопанства.

 

КОМЕНТАРИ

Ленко боклука15:37 - 27.02.2020
Ред е да обединят сатовча със дг гърмен, щом като вече не ме слушат по сатовча каквото аз кажа това да става ще ги пратя към гърмен, аз затова ли съм лидер на пп герб, затова ли съм учил толкова, имам 8-ми клас, ,, макар и трудничко да го взех'' в тву .този шеф не ме ебава ама ще се апи за газъ.
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK