Петима от бандата на Радо Ланеца остават в ареста

Снимка: ПРБ

Това е най-голямата до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната

Апелативният наказателен съд остави в ареста пет от лицата, обвинени за членство в организираната престъпна група за разпространение на наркотици, с ръководител Радмил Ранов, известен като Радо Ланеца.

Преди две седмици спецпрокуратурата разби организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Групата е действала в цялата страна, като бяха задържани 7 души, а обвиняемите са 33.

През 2016 г. лицата на част от задържаните сега са разлепени от неизвестни в центъра на столицата с надпис "Те тровят децата ви". По-късно такива плакати се появиха и във Варна.

Наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев поясни, че ръководителите на групата са трима души, а дейността им е била в три направление - производство и продажба на едро, поддържане на дилърска мрежа и разпространение в нощни заведения. Става въпрос за хероин, кокаин, коноп и екстази.

На заседание днес, 19.08.2019 г. е потвърдил определението на Специализирания съд, с което бяха наложени постоянни мерки за неотклонение "Задържане под стража" на пет обвиняеми лица, участници в неутрализираната на 08.08.2019 г. най-голяма до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната.

По делото пред Апелативния специализиран съд прокуратурата представи нови шест тома, съдържащи доказателства за престъпната дейност на групата: открити и иззети огромно количество таблетки хероин, кокаин, екстази и др.видове наркотици, чували с марихуана, незаконно оръжие и боеприпаси , вакуумираща машина, ръкавици, предпазно облекло, документи за водена счетоводна дейност.

Действията по разследването продължават. Повдигнати са обвинения на 33 лица, част от които се издирват с Европейска заповед за арест. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK