Исмет Узунов отново е председател на Общинския съвет в Гърмен

Снимка: Infomreja.bg

Сваленият преди по-малко от 10 дни председател на Общинския съвет в Гърмен - Исмет Узунов, е новият стар председател от днес.

С 13 гласа „За“ и 4 „Против“ преди часове на извънредната сесия на ОбС сваленият председател на малкия парламент в Гърмен бе преизбран отново.

Изборът се проведе под зоркия контрол на областния лидер на ДПС - Ведат Хюсеин, който също присъстваше на извънредното заседание.

За преизбирането на Узунов гласуваха всички съветници от ДПС ведно с осемчленното попълнение на групата на ДПС, към която не отдавна преминаха дружно двама съветници, избрани от „Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен“, трима от „Алтернатива за община Гърмен“ и трима от „Движение 21“ на Татяна Дончева в партията на Мустафа Сали Карадайъ.

Извънредното заседание бе свикано на основание чл. 62, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинска администрация мандат 2015 -2019 и постъпило искане на 2/3 от общинските съветници на основание чл. 23, ал. 4 т.2 от ЗМСМА.

Така, като водещ на заседанието от председателското място бе общинският съветник Али Господев, който бе предложен от председателя на групата съветници от ДПС - Мустафа Геров, и който откри извънредната сесия и предложи Узунов като кандидатура на ДПС да бъде избран за председател.

Точката, по която работеха днес общинските избраници, бе единствена, а именно – „Избор на председател на Общински съвет – Гърмен“.

Предложението за свикване на извънредна общинска сесия бе от общинските съветници от ДПС – Мустафа Геров, Али Алиев Авдиков, Самуил Куйбишев, Мурат Адем, Мустафа Мейзин, Врадислав Гълабов Качариев, Осман Узунов, Хамид Юсниев, Ибраим Мутаджиков, Фазли Ролев, Али Господев, Исмет Узунов като днес към гласувалите се присъедини и Рифат Ходжа - също вече съветник от ДПС.

Против избора на новия стар председател гласуваха само четиримата съветници от ПП ГЕРБ.

От името на ръководството и общинските съветници от ГЕРБ председателят на групата съветници Верхат Ислямов прочете изявление. С бурни ръкопляскания пък бе посрещнат изборът на Узунов.

 

КОМЕНТАРИ

Memiş14:48 - 13.08.2018
Razbrahme.Vsi4ko e za 600 000 leva.dps trqbva da gi vzeme i sega lijat mirizliviya gaz na debrenskata krava. Ste im vidim smetkata na sledvastite izbori.
214:16 - 13.08.2018
Станахте две миризливи мърши в общината.Курва и алкохолик!
Урааа14:15 - 13.08.2018
Ох вашта мамица депесарска некадърна.Заблуждавате хората,но ви идва края.Лавината е тръгнала и ще ви измете.
до 12313:00 - 13.08.2018
Помияр гаден и гнусен 123, защо винаги си на всяка манджа мерудия, покажи се да ти видим гнусната физономия брадясала.

FACEBOOK