Акции в Русе и Разград - откриха канабис и нелегален алкохол

Снимки: МВР

В ГПУ – Русе е задържана 60-годишната собственичка на имота

На 29 септември граничните полицаи провели оперативни и процесуално-следствени действия по досъдебно производство, образувано в ГПУ-Русе.

В имот в русенското село Щръклево те установили оранжерия с грижливо отглеждани 38 зелени растения, които при извършения полеви наркотест реагирали положително на канабис. На същия адрес са открити и иззети приспособления за сушене и обработка на наркотичните растения, електронна везна и други вещи и предмети, имащи отношение към досъдебното производство.

В ГПУ – Русе е задържана 60-годишната собственичка на имота и 61-годишен мъж от селото. Работата по случая продължава, разследването се осъществява под ръководството на окръжната прокуратура.

Близо 1 800 литра безакцизен алкохол са открити и иззети при специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена днес на територията на град Кубрат и селата Савин и Каменово. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград са извършени процесуално-следствени действия на пет адреса в трите населени места.

При проверка в частен имот в Кубрат, собственост на 47-годишен мъж, са намерени 1 100 л алкохол. В животновъдна ферма извън регулация в землището на Кубрат, ползвана от него, са открити още 50 л алкохол без акцизен бандерол и документи, а в  притежаван от мъжа имот в село Каменово, са открити още 140 л алкохол. Други 500 л безакцизен алкохол е съхранявал 54-годишен мъж, станало ясно при проверка на адрес в село Савин.  От къщата полицейските служители са иззели два капака и две медни лули от казан за варене на ракия. В недвижим имот в селото, стопанисван от 44-годишна жена, била установена и кражба на вода. Образувани са четири досъдебни производства по чл.234, ал.2 от НК и едно бързо производство по чл.234 В от НК.

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени на входно-изходните артерии на град Кубрат. Проверени са 142 лица и 125 моторни превозни средства. За констатираните нарушения по ЗДвП са съставени 26 фиша и 9 акта. Връчени са и 22 електронни фиша, съобщават от МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK