“Академик” записа победа №10

снимка: infomreja.bg, архив

“Академик” Благоевград записа лесна победа като домакин на втория отбор на “Балкан” с резултат 82-59 за десета победа в мъжката “А” група. Баскетболистите на Петър Клечков контролираха мача през цялата му продължителност и продължават борбата за челните позиции в класирането, като до края на сезона остават само два кръга. “Академик” е с 10 победи и 6 загуби до момента, а ботевградчани – с 3-12.

Мачът започна много равностойно, като първите 10 минути от него бяха белязани от много обрати и изравнявания. Така след една част “Академик” водеше само с 2 точки. Малката разлика се запази до средата на втората десетка, когато домакините започнаха да се откъсват напред в резултата. Малко преди почивката разликата за първи път в мача стана двуцифрена, а след едно полувреме игра благоевградчани водеха с 39-30.

Веднага след подновяването на играта разликата стана 12 точки и не падна под тази граница. На моменти тя достигна цели 18 точки, а в крайна сметка след 30 минути “Балкан” бе на 14 точки зад съперника си при 45-54. Много силна серия на “Академик” в началото на последните 10 минути направи разликата повече от 20 точки, като това осигури и победата на тима и до края той просто се доигра.

Най-резултатен с 19 точки за победителите бе Дарин Иванов, който добави и 6 борби и 4 асистенции. Пламен Дончев се включи със 17 точки, а 16 добави Васил Александров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK