“Академик” спечели отложен мач с Чавдар

снимка: infomreja.bg, архив

Баскетболистите на Академик Благоевград надиграха Чавдар Троян с 94:79 в отложен мач от А група. Успехът обаче не дойде толкова лесно за благоевградчани и те трябваше да се потрудят сериозно, за да излязат победители. Баскетболистите на Петър Клечков изоставаха на почивката, но през второто полувреме се взеха в ръце и регистрираха осмата си победа за сезона. Те имат и 5 загуби и са сред лидерите в класирането, а троянци са с 3 успеха и 10 поражения и са две позиции над дъното.

Гостите от Троян успяха да си създадат минимален аванс през първите минути на двубоя и водиха до 3 минути преди края на първата част, когато домакините изравниха. След това пък те поведоха на свой ред за 23-17. Дълго време благоевградчани бяха напред в резултата, но малко преди почивката равенството не възобновено при 41-41. След 20 минути игра пък Чавдар водеше с 45-41.

Точно 5 минути пред края на третия период таблото показваше равенство – 51-51 и така всички в срещата започна отначало. Добри последни минути на частта за домакините обаче ги изведоха със 7 точки напред за 64-57. През последната десетка домакините не погледнаха назад и увеличиха преднината си още, за да я направят двуцифрена.

Така те доиграха мача в своя полза и се поздравиха с успеха. Най-резултатен за победителите бе Красимир Георгиев, който наниза 21 точки и хвана 6 борби. Венцислав Петков се включи с 19 точки, 6 овладени топки и 5 асистенции, а 16 наниза Васил Александров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK