“Академик” се надява на финал в турнира за купата

снимка: infomreja.bg, архив

Стара Загора и баскетболният “Берое” приемат Купата на БФ Баскетбол за отборите от “А” група мъже, на 8 и 9 април, непосредствено след звездния уикенд. Двата полуфинала ще се проведат в неделя от 17.00 и 19.15 часа. На другия ден понеделник, победените отбори ще се изправят един срещу друг в мач за третото място от 17.00, а финалния сблъсък ще започне веднага след това в 19.15 часа.

Първият полуфинал ще противопостави отборите на “Овъргаз” Home Line и “Академик” от Благоевград, събрали в редиците си болшинството от най-перспективните млади състезатели в България. Двата отбора си размениха по една победа през сезона и при изравнени показатели, само точковата разлика класира софиянци на 2-ро място в шампионата за сметка на благоевградчани, които завършиха 3-ти.

Вторият полуфинал ще изправи един срещу друг домакините от “Берое” и “Академик” от Пловдив. Пловдивчани започнаха сезона с огромни амбиции, но след неочаквани загуби се наложи да завършат първенството на 4-то място и представянето им на този турнир остава единствената възможност да спасят сезона. От своя страна заралии са абсолютен фаворит в турнира и след като през годината не допуснаха загуба, те могат да направят дубъл печелейки купата пред своя публика.

Благоевградчани пътуват за Стара Загора в събота.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK