Академик се класира на финал за Купа БФБ

снимка: снимка: gong.bg, архив

Баскетболен клуб Академик Благоевград се класира за финала в турнира за Купа БФБ в Стара Загора. В днешния полуфинал момчетата на Петър Клечков надиграха Овергаз HomeLine с 88:80. Този успех ги изпрати на финала утре, като бъдещият им съперник ще определят домакина Берое и Академик Благоевград.

Благоевградчани започнаха вихрено и с отлична стрелба взеха сигурна преднина в първата десетка, която завърши 31:19 в тяхна полза. Във втората четвърт столичани се окопитиха и върнаха част от пасива, като затвориха с 22:18. След почивката академиците държаха мача в ръцете си и спечелиха третата четвърт със 17:15.

В последната част мачът вървеше кош за кош и това даде необходимото спокойствие на благоевградчани, които усетиха, чу печелят далеч преди края на мача. Овергаз HomeLine спечели последната четвърт с 24:22, само за да оформи крайното 88:80 в полза на Академик. Венцислав Петков бе най – резултатен за победителите, като вкара 24 точки и добави 10 асистенции.

Дарин Иванов реализира 19 точки, а Васил Александров вкара 18. Георги Боянов отбеляза 15 точки, а Иван Тилев добави 19 за Овергаз HomeLine. С победата днес момчетата на Петър Клечков доказаха, че са по-добрия отбор и заслужено отиват на финал в спор за трофея. Двата тима се класираха втори и трети в редовния сезон и само по – добрите показатели в мачовете по между им изпратиха Овергаз HomeLine на по – високото стъпало в крайното класиране. Финалът в Стара Загора ще се играе утре от 18.00 часа.

       

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK