Академик приема Чавдар на 19 февруари

снимка: infomreja.bg, архив

Отложеният мач от 11 кръг на А група по баскетбол между отборите на Академик Благоевград и Чавдар Троян ще се играе на 19 февруари. Това реши комисията по организиране на първенството към БФ Баскетбол.

По програма двубоят трябваше да се играе на 29 януари, но домакините предложиха отлагане на срещата. Причината е в отсъствието на старши треньора на Академик Петър Клечков. Наставникът е на турнир в Истанбул, като селекционер на българския национален отбор за кадети до 16 години.

Под негово ръководство нашите момчета претърпяха трето катастрофално поражение на турнира „Тюрк Телеком”. Баскетболистите ни отстъпиха и на отбора на Черна гора с повече от 40 точки разлика – 50-92, а за първи път отбора ни вкара 50 точки в мач от тазгодишното издание на турнира. Преди това възпитаниците на Клечков загубиха от Русия и Франция, а утре се изправят срещу Украйна. По всяка вероятност Клечков ще се върна към работата си в Академик едва в края на седмицата. Тогава предстои и дербито с Берое. Мачът е в неделя от 17.30 в Стара Загора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK