Академик пак се издъни

снимка: infomreja.bg, архив

Овергаз HomeLine победи Академик Благоевград в дерби от първенството на мъжката А група. Баскетболистите на Янко Янчев се наложиха с 97-82, след като водеха през огромната част от срещата. След днешния мач съперниците в него имат еднакъв актив от 7 победи и 5 загуби и се поделят четвъртото място във временното класиране.

Срещата започна добре за Овергаз, като през първите 5 минути отборът успя да поведе с малък аванс. Той обаче бързо бе наваксан от съперника, който бе напред с точка след края на първата четвърт – 25-24. Серия от 13-4 в полза на Овергаз обаче обърна резултата и тимът успя да се откъсне с 9 точки напред до почивката за 50-41.

След подновяването на играта столичани успяха да запазят аванса си, като той стана и двуцифрен. В средата на третата десетка те водеха с 12 точки, но до края й Академик си остави шанс за обрат, намалявайки я на 8 точки при 63-71. През последните 10 минути обаче домакините само затвърдиха победата си, като не дадоха шанс на съперника и направиха аванса си 15 точки в края.

За Академик над всички с 31 точки бе Дарин Иванов. Васил Александров се включи с 11, а по 10 нанизаха Венцислав Петков (11 асистенции) и Алекс Симеонов.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK