Акция „Зелено родолюбие” на ВМРО в ход: Младежи окосиха и почистиха двора на детска ясла в кв. "Еленово"

Снимка: ВМРО

Младежките организации „Иван Караджов” и „Георги Настев” към ВМРО-БНД от Благоевград окосиха и почистиха тревните площи на детска ясла № 12 „Кокиче”.

Яслата се намира в жилищни блоковете № 7 и № 164 в кв. "Еленово". Детското заведение е с 6 групи за 120 деца.

Доброволците от ВМРО се бяха снабдили с бензинова косачка, както и с класическите метални коси, с помощта на които големият двор бе окосен идеално, а после и изчистен.

Служител на Община Благоевград, който присъстваше на акцията по чистота, увери, че веднага след работата на младежите дворът на яслата ще бъде обработен срещу кърлежи и други опасни насекоми.

Председателят на младежката организация „Георги Настев”, Николай Танчев, каза, че това е само малка част от програмата „Зелено родолюбие” на ВМРО, а председателят на младежката организация "Иван Караджов", Вангел Тодоров, сподели: „Следващата ни стъпка ще е почистване, освежаване с боя и ремонт на люлките на най-голямата детска площадка в кв. „Еленово”, зад 8 СУ ”Арсени Костенцев”, до блок № 36.

Преди това воеводите ще уведомят Община Благоевград, от която трябва да получат разрешение. По този начин младите активисти на ВМРО искат да покажат на обществеността, че няма непреодолими препятствия, когато всички са заедно, и припомниха крилатата фраза, написана на Народното събрание на Република България, която е вдъхновявала предците ни - „Съединението прави силата!”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK