Ахмед Башев втори в листата на ДПС в Пиринско

снимка: infomreja.bg, архив
Бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев ще получи второто място в листата на ДПС в Пиринско. Настоящият директор на училището в село Огняново е успял да убеди централното ръководство на партията да получи избираемата втора позиция. 
 
В средите на ДПС върви мълвата, че той си е  купил следващия депутатски мандат за 600 000 лева. Това са коментарите в Гърменско, след като вчера се разнесе слухът, че въпреки отрицателната реакция от структурите на ДПС в област Благоевград, все пак Централният съвет е дал желаното му второ място.
 
Говори се още, че Централният съвет на ДПС и почетният председател Ахмед Доган са поставили условие на Башев, според което той ще получи избираема позиция в листата, но незабавно трябва да въздейства на собствениците на строителните фирми от Обединение „Инфраструктура 2014" Руен Кирев, Георги Шапков и Бисер Узунов да оттеглят жалбата си от Комисията за защита на конкуренцията, с която застрашават община Гърмен да изгуби финансиране за 1,7милиона лева за инфраструктурни дейности. Отделно от това той трябва да  съдейства в рамките на законовия срок кметството да  сключи договор за изпълнение на проекта с изпълнителя, спечелил обществената поръчка. Доколко отговарят на истината тези слухове, предстои да стане ясно.
 
Според предварителната информация водач ще бъде бившият заместник-председател на 42-то Народно събрание Алиосман Имамов, а бившият областен управител Муса Палев ще заеме третото място.
 
При старта на консултациите в централата на ДПС ексдепутатът Ахмед Башев постави условие -„или второто място или никое друго”.
 
”Това си е чист рекет и извиване на ръце, с което Башев поставя на колене не само община Гърмен, но и Централният съвет на ДПС, за да се добере до избираемото депутатско място”, коментират хората от най-големите гърменски села Рибново, Дъбница, Горно Дряново.
 
Местните жители се надяват преференциалният вот да си каже тежката дума на изборите на 5 октомври и да пререди листата според предпочитанията на избирателите. 
 

КОМЕНТАРИ

doTodor Todorov10:18 - 02.09.2014
Zabravix nepisce Minka!!!Obadete se na Baschev toi znae koi sam!!!
do Todor Todorov10:14 - 02.09.2014
Znaeteli che kato jyrnalist ste edna ytrepka govorite za korypzia a vie ste se prodali na Pomaka ot Ribnovo... Gospodine" kapulata na maikavi kak e? Ne vi poznavam i ne iskam da vi poznavam,poneje ste klukarski jurnalist koitone zaslyjava vnimanie. No s obidite drajte si gi za vas poneje ne vinagi gree slanze ot Iztok ama i ot Evropa. Priatna rabota
do dryg10:01 - 02.09.2014
A tebe koi scte te prokalne,vijdam che toia Baschev e ebal dosta xora i e platil na mnogo jornalisti.
debren13:28 - 01.09.2014
strugova.. spokoino prodaljavash sas svirkite

FACEBOOK