Агонията в БСП-Благоевград продължава, липсата на кворум провали пленума тази вечер

Юлиян Гошев, Ваня Маникатева, Владимир Пандев и Емил Костадинов, снимка: Infomreja.bg, архив

Агонията в редиците на БСП в Благоевград продължава с пълна сила. Насроченият за тази вечер пленум не се състоя поради липса на кворум.

На него трябваше да се гласуват оставките на двамата партийни лидери - общинският д-р Владимир Пандев и областният Юлиян Гошев.

Трябваше да се потърси и политическа отговорност от неуспелия кандидат-кмет и настоящ общински съветник Милан Богдански.

На първата сесия от новия мандат на местната власт Богдански измени на левицата и не подкрепи кандидатурата на съпартийката си Гергана Янчева за председател на Общинския съвет в Благоевград.

На форума не дойде нито Юлиян Гошев, нито Милан Богдански. Пропусна го и бившият депутат Емил Костадинов. От ръководството се появи единствено Владимир Пандев.

И този път редовите членове останаха разочаровани от опитите да се запази сегашното статукво. За пореден път надеждите им за промяна останаха попарени.

Иначе и двамата председатели на общинското и областното ръководство отдавна са си хвърлили оставките. Но по неясна причина те все още не са гласувани.

Отдавна не са тайна и лагерите около двамата лидери.

На местните избори в Благоевград БСП претърпя поредна тежка загуба. Столетницата остана четвърта политическа сила.

И до днес не стана ясно кой ще поеме отговорността за срамното представяне на червения кандидат за кмет Милан Богдански.

Местните социалисти се надяват това да стане на следващия партиен форум.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK