Окръжен съд – Кюстендил, потвърди постоянния арест на обвиняем, упражнил домашно насилие

Снимка: Infomreja.bg

Разследва се домашно насилие и върху малолетно дете на пострадалата, която има 3 деца

Окръжен съд – Кюстендил, потвърди определението на РС – Дупница, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Васил П. и молбата му за изменението й в по- лека бе оставена без уважение. Той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 131, ал.1, т.5а, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК / за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие /. За това престъпление законът предвижда до 3 години лишаване от свобода.

На 05.02.2021 г., около 01, 40 ч. в село Мурсалево е възникнал скандал между обвиняемия и пострадалата Д. С., който прераснал в остра физическа агресия. Обвиняемият започнал да влачи за косата пострадалата, по пода и на улицата пред дома им, както и да я бие с юмруци. Разследва се домашно насилие и върху малолетно дете на пострадалата, която има 3 деца, последното, от които е от съвместното й съжителство с обвиняемия, и е на възраст два месеца, пише в искането на прокуратурата.

Събраните по делото доказателства, на този етап от разследването формират извод за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което му е било повдигнато обвинение. Той е осъждан многократно, последното си наказание – 6 месеца лишаване от свобода е изтърпял на 23.10.2019 година. Обвиняемият има склонност да нарушава правовия ред, респективно има реална опасност да извърши престъпление. Деянието, което е извършено има висока степен на обществена опасност, се казва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK