Започва процедура за даване под наем на медицински кабинети в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Предимство ще имат лекарите, сключили договор с МБАЛ „Иван Скендеров“

На днешното си редовно заседание Общинският съвет в Гоце Делчев даде своето  съгласие за провеждане на публично оповестени конкурси за даване под наем на кабинети, включени в капитала на „Медицински център – І Гоце Делчев“ ЕООД.

Предишните договори за наем са изтекли още в началото на годината, но заради пандемията, процедурата за нови конкурси е забавена.

Преди заседанието, въпросът е бил обсъждан в три постоянни комисии на Общинския съвет – по здравеопазване, общинска собственост и бюджет. Становището и на трите комисии е положително.

Класирането ще се извършва по точкова система. Най-много точки – 60, носи сключен договор с МБАЛ „Иван Скендеров“ за извършване от кандидата на медицински дейности като лекар.

На второ място по тежест е деклариране на готовност за сключване на такъв договор – 20 точки.

Приемането на месечната наемна цена – 4.40 лева на квадратен метър в поликлиниката и 3.30 лева в селските здравни служби, носи 10 точки.

Също толкова са и точките за определеното минимално работно време. Целта е кабинетите да работят и сутрин, и следобед, за да се използва пълният им капацитет при обслужване на населението.

Срокът за отдаване под наем на всичките 22 кабинета е 7 години. Той е сравнително дълъг, защото лекарите могат да кандидатстват по проекти за съответното оборудване.

В изказването си председателят на Постоянната комисия по бюджет – Ангел Гераксиев, предложи да има механизъм за прекратяване на договорите при системно неспазване на работното време от страна на лекарите. Предложението беше прието.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK