В Кюстендил бе открита първата по рода си "Синя стая"

Снимки: Infomreja.bg

В Кюстендил бе открита първата по рода си "Синя стая". 

„С изграждането на "Синята стая" ние положихме грижа за децата, които са имали лошия късмет да се сблъскат с престъпления в един етап от живота си, който трябва да бъде най-безгрижен. Именно това ни удовлетворява най-много от този проект.“, каза Ивайло Илиев - председател на Районна прокуратура - Кюстендил

"Синята стая" е изградена със средства, реализирани като икономия от страна на Районна прокуратура – Кюстендил.

Играчките в нея са дарени от прокурори и съдебни служители.

В проекта на Районна прокуратура – Кюстендил се включиха много хора и институции, а за художественото оформление на стаята помогнаха младите творци от школата „Новите майстори“ под ръководството на художника - преподавател Евгени Серафимов.

„Сигурен съм, че творчеството изобразено по стените на "Синята стая" ще осигури една щадяща среда за децата, които все пак ще трябва да се сблъскват със съдебните наказателни процедури.“ допълни още Ивайло Илиев.

Районен и Окръжен съд – Кюстендил също имат своя принос в изграждането на "Синята стая".

Тя ще се ползва от всички съдилища, прокуратури, полицейски, следствени и разследващи органи на територията на града, доколкото е подходяща, както за разпит на деца в рамките на наказателните производства, така и по граждански дела, така и за разпит на свидетели от специфична нужда на защита, така и за разпознаване.

Представителите на школата „Новите майстори” получиха грамоти и награди от председателя на Окръжен съд- Кюстендил Камелия Стефанова.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK