Дядо Валери от Кочериново - историята на един ангел

Снимка: Личен архив

66-годишният дядо Валери Кацарски отглежда сам двете си невръстни внучета в Кочериново. От две години и половина възрастния мъж сам се бори с живота и се опитва да подсигури всичко необходимо за 13-годишната си внучка Магдалина и 8-годишния Валери.

„Чисто сам съм, нямаме си никой. Майка им ги изостави, когато малкият беше едва на 5 месеца. Омъжва се още няколко пъти, има и други деца някъде по Северна България. Синът ми Кирчо от притеснение и нерви почина преди две години. Разболя ми се детето и ето сега сме чисто самички“, разказва през сълзи на очи дядо Валери.

Наскоро той бил зарадван от група доброволци, все млади хора, които направили дарение на внуците му за първия учебен ден. Донесли тетрадки и необходими пособия.

„Не ги познавам момчетата, но те много се трогнаха от нашата съдба. Направиха ми и дарителска сметка, ако някой иска да ни помогне“, обяснява още 66-годишният мъж.

Дядо Валери все още не е пенсионер, разчита единствено на доходите, които изкарва от зеленчуковата си градинка в двора на дома му. Има едно теле и кон.

До този момент на два пъти му помагала и Община Кочериново. През миналата година общинския съвет му отпуснал 400 лв. еднократна помощ, а през тази 200 лв. Разчита да получи и дърва за отопление.

„Колкото и да ми е трудно аз децата няма да ги изоставя. Те са много добри и разбрани, слушат ме много. Пълни отличници са, те учат тук в Кочериново и винаги сме заедно навсякъде“, твърди борбеният мъж.

Дядо Валери се хвали, че станал и първенец в приготвянето на зимнини. Направил лютеница за внучетата си и специални сокове, така че да се хранят с екологично чиста продукция през зимата.

„Докато имам сили ще се боря и ще си отгледам децата. Само здрави да сме, всичко друго ще си дойде на мястото“, обясни пред ИНФОМРЕЖА, 66-годишният Валери.

Може да помогнете и да се свържете с Валери:

Гр. Кочериново, област Кюстендил, ул. "Чайка" 2, телефон: 0988934880, Валери Сергиев Кацарски
Банкова сметка: BG61STSA93000017495949

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK