Адвокатът на Спас: Срамувал се е от името си. Не е от буржоазно семейство

Снимка: БТВ

След медийния шум, който се вдига покрай измамника Спас от Кочериново, репортер на БТВ се среща с неговия адвокат.

Вчера преди началото на делото Спас/ Александър на всички въпроси каза: "Адвокатът ми ще говори!". Сега Георги Цанев говори пред Росен Цветков:

– Той сподели, че това, което е извършил, и това, за което го обвиняват, според него не е измама. То е само на познати и близки негови приятели – желаел е да им направи услуга и им е предлагал евтини билети. За голямо съжаление, когато запази билета, не успява навреме да го вземе и цената на билета се променя. От 300 долара става 600, 800 долара. Той няма пари, получил е само 300 долара, а иска да покаже качества на мъж, че държи на думата си, и взима пари от следващия, който му е изпратил да купи билети. Плаща първия билет и го изпраща на заявителя.

И така се получава верига от непрекъснати забавяния, които водят до щета на гражданите, които са се доверили.

– Тази верига не е ли пирамида?

 Не бих казал. При нея има натрупване на пари с оглед да им се върне нещо повече.

 А защо го е правел с фалшива самоличност?

– Той е живял във Франция. Спас не е известно име, Александър е известно и той затова приема да се казва Александър, за да може да се възприеме като човек на света.

– Лъжейки, обаче.

– Е, това е вярно.

Разбира за това, когато вижда своята история по телевизията. Вижда, че това нещо, за което смята, че е правил услуги на приятели и познати, е престъпление и затова идва и доброволно се предава в службите на МВР.

– Той спира да отговаря на телефоните, скрива се от социалните мрежи, защо?

– Това е естествена реакция. Това е срам, че не можеш да се справиш с една задача. Той обещава, но не го изпълнява. Започва да се срамува, защото се представя за сериозна личност, която контактува с общественици, и влиза в небрано лозе и решава да приключи с това.

Той приключва с това нещо някъде юли, а сега е октомври. Той самият е усетил и разбрал, че оттук нататък не може да се продължава.

– Защо го прави?

– За да покаже, че е фактор в живота на хората. Всеки човек иска да е някакъв фактор за някого. И той го е правил. Той не произхожда от буржоазно семейство със замък, за да каже, ето моята родословна история, приемете ме. Той започва с нова история, която сам съгражда, която за съжаление му изиграва лоша шега.

– Тази нова история обаче не е ли свързана с опит за бягство от предишните му изяви? Много хора го търсят от 2012 г.

– Той не е знаел. За тази мярка днес, не е разпитван, той няма призовка. Той не знае, че е издирван от службите на МВР.

Живял е в Испания, Франция, Гърция, България. Спокоен е, но е притеснен.

Интелигентен е много, приятен събеседник. Днес ми се обадиха хора, които са общували с него. Казаха, че биха желали да продължат да имат в бъдеще такива контакт.

Каза ми аз не очаквах, че има такъв поглед върху нещата, които съм вършел. И сега е притеснен от шума. Питаше ще има ли телевизия и журналисти, той попита мога ли да ги огранича, аз казах, че няма възможност.

– Как виждате бъдещето на този човек?

– Умен е, ще се справи.

На въпроса на журналистите: "За пари ли го направи?", Спас отрече.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK