Адвокатска колегия - Благоевград: Честит професионален празник на българските юристи!

Уважаеми колеги, честит професионален празник!

Честит 140-годишен юбилей от създаването на първата българска конституция!

На 16 април 1879 г. в гр. Велико Търново след Берлинския конгрес се създава първата българска конституция, от която е имало остра нужда по онова време. Тя се появява в момент на динамично развитие на обществото и е калиграфски изписана на български и руски език от двете си страни. Украсена с позлатен герб на българското княжество и обвите в червен плат.

Конституцията е спирана, възстановявана, тъпкана, скривана, хулена, но тъй като е била жизнено необходима за опазването на съвременното обществено благо, тя отново се възражда в полза на обществото, за да достигне и до наши дни.

Законите са направени така, че да служат на народа. Тя е синоним на свобода. Конституцията успява да извоюва и свободата на печата и правото на сдружение в нашата страна.

Всеки ден адвокатите отдават своя нелек труд в защита на човешките права и свободи и по повод професионалния празник на всички български юристи, на всички колеги пожелаваме много здраве, сили, ентусиазъм и непримиримост във всекидневните съдебни битки в името на хората!

Весел празник!

 

Иван Чолаков и Мария Георгиева

Адвокатска колегия - Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK