Адвокат от Сандански е тартор на "иманярите" от Роженския манастир

Снимка: Infomreja.bg

"По оперативна информация крадците в Роженския манастир са търсили съкровище. По една от легендите в там има съкровище, скрито през 1901-ва година". Това заяви за "Здравей, България" говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград - Весела Стоилова. 

Тя потвърди, че единият от задържаните за обира е адвокат, който е заподозрян, че е поръчителят на обира. 

В момента в ареста в Сандански остават четирима души, на които е повдигнато обвинения за грабеж. Срещу единия обвиняем е повдигнато обвинение за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешително. При обиск при него е намерен газов пистолет, преработен в боен. 

Като цяло информацията за арестуваните е оскъдна. Четирима от петимата задържани са тинейджъри. Петият, вероятно техен водач - 44-годишен адвокат от Сандански. Близките му отказаха коментар. Мъжете се опитали да разбият зазидан прозорец. Те влезли в манастира със стълба, покачили и разбили част от камъните. Очаква се в най-скоро време щетите да бъдат възстановени.

„Не е чак толкова голяма щетата по отношение на сградата, така че съвсем лесно може да се поправи”, каза архимандрит Епифаний, игумен на Роженския манастир./ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK