Методи Чимев: Нека свети Иван Рилски ни донесе вяра и сили, да ни вдъхне кураж за доброто на нашия обичан град!

Инж. Методи Чимев, снимка: Община Дупница

Скъпи дупничани, приятели,

Поздравявам всички с днешния празник на Дупница - 19 октомври!

Създаването на новия облик на Дупница ни изправя пред нови предизвикателства за всички нас - да се грижим заедно за новите придобивки, да им се наслаждаваме, но и да ги опазим. За да продължим да променяме облика на Дупница, за да живеем в един истински европейски град, да създаваме самочувствие и на поколенията след нас.

Защото човек може да заживее в друга държава, да започне да говори с акцент родния си език, да промени навиците и ценностите си. Може да станe и съвсем чужденец, но това, което никога няма да изчезне, са пътят, който води към родния дом, съседите, училището, приятелите, гледката от прозореца към величествената Рила, отговора на въпроса от къде си и къде живееш…

Градът ни живее в нас, в родителите ни, в децата ни. Той е в думите ни, в лицата ни, в бележника от училище, в адреса на пощенския плик…

Нека си пожелаем здраве и благоденствие. Нека свети Иван Рилски Чудотворец ни донесе вяра и сили, да ни вдъхне кураж и увереност за доброто на нашия обичан град!

Днес е денят да мечтаем... И още, от този ден, трябва да се вижда къде желанията ни и действителността се пресичат. Някъде преди следващия 19-и октомври. Защото днес не е просто денят на Дупница. Днес е нашият ден.

Честит празник!

Инж. Методи Чимев,

Кмет на община Дупница

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK