Вътрешният министър: Сигналите към МВР не са повече от предходните местни избори

Младен Маринов - министър на вътрешните работи, снимка: Infomreja.bg

„Предупредителните протоколи са повече", добави Маринов

Сравнихме резултатите от изборите през 2019 с тези от 2015. Оказва се, че сигналите не са повече от предходните местни избори.

Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който е на посещение в Благоевград.

Той е част от официалните лица, които присъстват на конференция, посветена на подобряването на противодействието срещу корупционните престъпления в ЮЗУ.

Маринов коментира следизборната обстановка и направените анализи от МВР.

Тази година сигналите са около 1600, а 2015 - 2500. Като брой досъдебни производства имаме образувани 102 срещу 127 от 2015. Тези избори не можем да кажем, че са по-проблемни сравнение с 2015. Имаше много емоция, имаше много сигнали към почти всички политически сили, че купуват гласове. В някои от сигналите имаше конкретни имена, коментира Маринов.

Той каза, че има едно единствено завишение – от съставените предупредителни протоколи.

„Предупредителните протоколи са повече в сравнение с местните избори от 2015. Когато е проверен сигнал, но няма достатъчно доказателства за извършено престъпление, се съставя такъв протокол. На места борбата е за всеки глас. За съжаление имаше внушения, че всички купуват гласове.“

Маринов коментира, че борбата с вътрешната корупция и по високите етажи продължава, а налице са и резултатите от подобни разследвания.

Относно запалените коли на шефа на Агенция митници Георги Костов, Маринов разясни, че огънят е тръгнал от единия автомобил, собственост на дъщерята на Костов, а другият автомобил е опушен, защото е бил в близост.

Разследва се самозапалване, заради късо съединение или умишлен палеж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK