Административен съд - Кюстендил обедини 9 жалби срещу вота в Кюстендил, делото тръгва в понеделник

Снимка: Infomreja.bg

Административният съд в Кюстендил обедини 9 жалби, подадени до съдебната структура срещу решението на Общинска избирателна комисия за избора на кмет и общински съвет.

В едно дело ще бъдат събрани жалбите на Владислав Лехчански /АТАКА/, Боян Владимиров /Коалиция „За Кюстендил“/, ПП АБВ, ПП, БДЦ, Стоян Стоилов, ПП РЗС, Младен Ризов, Радослав Джонев и Мая Станойкова.

Процесът срещу местния вот в Кюстендил е насрочен за понеделник /9.11.2015 г./ от 14 часа в Административен съд – Кюстендил. Вече всеки един от новите общински съветници е получил призовка за явяване като свидетел по делото.

По време на процеса ще бъдат приложени като доказателства 110 протокола от секционни избирателни комисии, протоколът на общинска избирателна комисия за избор на общински съвет, решения на ОИК за регистриране на партии, коалиции за участие в местните избори и др.

От своя страна Административният съд е изискал от Общинската избирателна комисия да предостави по дата и час решенията за регистрираните листи за местния вот. По доказателствените искания по жалбите съдът ще се произнесе на открито съдебно заседание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK