АБВ в Пиринско застава до БСП с безрезервна подкрепа към генерал Румен Радев

Снимка: Infomreja.bg

Общинските структури на АБВ в Пиринско взеха политическо решение на балотажа в неделя да подкрепят безрезервно кандидатпрезидентската двойка генерал Румен Радев и Илияна Йотова.

Лидери и представители на партията на Георги Първанов от целия регион днес застанаха редом до колегите си от БСП и официално оповестиха позицията си пред медиите.

„Събра ни общата нетърпимост към демографската криза, социалната несправедливост, ниските пенсии, корупцията, моралния упадък и сегашното статукво като цяло“, обясни на пресконференция в Благоевград областният председател на БСП Николай Бошкилов.

„Ако бях на мястото на кандидат-президента на ГЕРБ – Цецка Цачева, щях да подам оставка. Тази госпожа няма и грам достойнство. От ГЕРБ обявиха, че не искат подкрепа от Турция, а на първи тур събраха гласовете на турците и циганите“, бе по-краен лидерът на областното ръководство на АБВ и председател на общинската структура в Петрич - Димитър Атанасов.

Той призна, че местните организации са изпреварили решението на централата, която в момента прави вътрешно допитване, и са взели нещата в свои ръце. „Ние сме хората, които сме създали структурите, и поемаме отговорността да излезем със своя позиция", подчерта Атанасов.

На настойчивите въпроси на журналистите защо благоевградският лидер Владимир Елезов не е до тях днес, той заяви: "Г-н Елезов е прекрасен човек, работихме заедно в тази кампания, но той не е избиран в нашите ръководни органи, а е назначен от един бивш кмет". Според него обаче и общинската организация в Благоевград предстои да излезе с позиция в подкрепа на генерал Радев. 

Атанасов обяви, че националният референдум не е успял заради скрит бойкот. Представителите на ГЕРБ в комисиите открито го саботирали, като не на всички избиратели се давали бюлетини за него. "Лично видях в много секции в Петричко, че се дават бюлетини за референдума без пликове и точно това сега ЦИК изтъква като аргумент. Съгласен съм с определението на Иво Сиромахов, че това, което направи ЦИК, е държавен преврат", посочи още той. 

Николай Бошкилов пък заяви, че в Благоевград референдумът е бил бойкотиран лично от кмета Камбитов. "Това означава, че в ГЕРБ не искат да чуят гласа на народа", смята той.

По думите му резултатът за БСП в Благоевград на първи тур е по-добър от предишни години. "В деня на изборите обаче имаше контролиран вот. Дебело подчертавам, че и в момента в кварталите "Еленово", "Орлова чука" и "Ален мак" се изготвят списъци за контролиран вот на балотажа. Надявам се този път полицията и прокуратурата да си свършат работата", каза Бошкилов.

Атанасов пък заяви, че разполага с видеоматериали как представители на ГЕРБ от три коли раздават пари в циганската махала на Петрич. От АБВ подали и сигнали, но полицията така и не взела отношение. 

Заместник-областният председател на БСП и зам.-кмет на Гоце Делчев, Валери Сарандев, отбеляза добрия резултат за БСП в общината на 6 ноември. "В Гоце Делчев и Хаджидимово БСП е първа политическа сила, в Сатовча е ДПС, в Гърмен - ГЕРБ. В смесените райони масово бе подкрепена кандидатурата на ДПС - Пламен Орешарски. Голяма част от мюсюлманските села гласуваха и за партията на Лютви Местан. Надявам се на солидна подкрепа за нашите кандидати на балотажа и очаквам да се поздравим с убедителна победа", коментира Сарандев.

„Нека всеки, който иска статуквото да бъде променено, на 13 ноември да гласува с бюлетина номер 13 за кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова. Не се страхувайте, защото в урната сте сами със себе си. Не позволявайте да ви притискат и принуждават да гласувате против волята си!", призова областният лидер на червената партия. 

Председателят на БСП в Банско Костадин Дурчов отчете, че столетницата в курортната община има със сто гласа повече от предишните президентски избори. Работим усилено, очакваме подкрепа не само от АБВ, но и от други формации и се надявам да се поздравим с победа", добави той.

Дурчов обяви, че в ГЕРБ в Банско се разпецва. Вече имало подадени десетки молби за напускане. "Когато една партия няма идеология, а я държат само финансите, не бива да се учудваме, че се стига дотук", коментира той.

"Промяната се вижда, тя се чувства, кипи и се надявам да я постигнем, защото хората я искат. Не мога да кажа лоша дума за другите кандидати - и те са българи, и те милеят за България, но само генерал Радев може да промени статуквото и да върне децата ни от чужбина", каза и народният изпълнител и член на Инициативния комитет Иван Гоцев.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: БСП
Снимка: БСП

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK