Тасков: Стоянов не участва активно в работата на съвета

Снимка: Infomreja.bg

На проведената днес пресконференция по повод редовното заседание на Общински съвет Благоевград, председателят на съвета, Радослав Тасков, запозна журналистите с предложенията включени в дневния ред и отговори на въпроси свързани с различните точки.

Във връзка с подадената оставка на Илко Стоянов, Тасков изказа несъгласие с направените от него изявления за това, че Общински съвет е изчерпан и компрометиран.

Председателят на ОбС сподели пред журналисти, че особено след назначаването му за заместник-кмет в друга община, общинският съветник Стоянов не участва активно в работата на съвета и постоянните комисии към него.

На практика сесиите обобщават това, което се случва в постоянните комисии, а основната работа се извършва на заседанията на комисиите.

Тасков цитира справка за участието на Стоянов в комисиите, в които е включен, според която в Комисията по социална и жилищна политика, от общ брой проведени заседания 34 от началото на мандата, Стоянов е отсъствал от 26, Комисията по бюджет, финанси и европроекти с общ брой заседания- 40, Стоянов е отсъствал от 28, а Комисията за следприватизационен и следконцесионен контрол е провела 8 заседание, на 7 от които Стоянов не е присъствал.

На 15. май Илко Стоянов подаде заявление за прекратяване на правомощията си като общински съветник от Общински съвет - Благоевград.

"Това не е "оставка", а прекратяване на участието ми в един компрометиран според мен орган на местно самоуправление, след отказа на ОбС-Благоевград, да допусне каквато и да е форма на пряко управление на гражданите, било то референдум или общо събрание на населението", поясни той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK