"АБВ-Движение 21" регистрира листата си в РИК-Благоевград

Снимка: Коалиция "АБВ-Движение 21" - Благоевград

Коалиция "АБВ-Движение 21" се регистрира в Районната избирателна комисия в Благоевград.

Точно в 10:00 часа тази сутрин документи за участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март внесоха водачът на листата Владимир Елезов, кандидат-депутатът под № 7 - Валери Байрактарски, и пълномощникът на коалицията Андрей Каралтиев.

В състава на „АБВ-Движение 21“ са включени предимно млади и образовани хора, нови за политиката. Единственият с опит и с няколко участия в избори е Владимир Елезов, който е общински съветник в Благоевград. 

Второто място в листата е за д-р Антоанета Антонова Баракова от Благоевград. Трети е Петър Захариев Москов от Гоце Делчев. Четвъртото и петото място са отредени за Петрич – съответно Велко Стефанов Великов и Мария Атанасова Кондова.

Иво Станишев Ташев от Сандански е шести, след него се нареждат благоевградчанинът Валери Тодоров Байрактарски, Владислав Гълъбов Качериев от Гърмен, Валери Василев Ашминов от Симитли, Георги Асенов Костов от Кресна.

На 11-а позиция е Димитър Андреев Димитров от Петрич, на 12-о място е Мустафа Мехмед Кьосов от Якоруда.

На последните три места - 13-о, 14-о и 15-о, са кандидат-депутати от Благоевград - Росица Ангелова Пашалиева, Емил Славчов Георгиев и Радослав Георгиев Христов.

„Ще продължим националната линия на АБВ, а вече и на коалицията – за подновяване на така наречената „политическа класа“ и модернизирането й с млади и подготвени кадри. АБВ реално първа даде пример, като по най-културния и цивилизован начин старото ръководство отстъпи място на новото. Това е знак, който се надявахме да разчетат повече партии, но засега в тази посока нямаме последователи“, коментира пред ИНФОМРЕЖА водачът на листата.

Елезов увери, че коалицията ще работи и за промяна в начина, по който се предава политиката. „Искаме нашите послания да бъдат наистина леви, лявоцентристки. Защото в България в момента има нужда от истинска лява партия, която да защитава бедните и експлоатирани хора, а такива са 90 % от населението в страната“, допълни той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK