Абсурд! Лекар отказа да приеме 82-годишна жена със задух, лекували я преди 13 дни

Снимки: Личен архив

Напълно абсурдна ситуация се е разигра вчера вечерта в общинската болница в Дупница.

Лекар отказал да приеме 82-годишната Елинка Костадинова Искренова, която по това време била докарана с линейка в здравното заведение. За това сигнализира внучката на пациентката – Иванка Атанасова.

„След петдневен престой в общинската болница баба ми беше изписана на 03.01.2019 г. Тя постъпи там на 28. декември с бронхопневмония. Вчера обаче получи пристъп на задушаване. Обадих се на тел. 112 в 18.10 часа и помолих за съдействие. Беше ни изпратена линейка, прегледаха баба ми и казаха, че тя е за болнично лечение, защото не е излекувана преди 13 дни. Медиците я транспортираха до болницата с линейка и там започнаха нашите мъки.

Дежурният на смяна д-р Николай Апостолов, отказа да я приеме, защото пациенти не могат да бъдат хоспитализирани в същото отделение в едномесечен срок след изписването им. Правилото обаче има изключение особено когато пред очите ти една жена се задушава“, обясни пред ИНФОМРЕЖА Иванка Атанасова.

Д-р Апостолов сигнализирал и полицейското управление в града.

„В болницата ние бяхме посрещнати от неучтивия и изключително арогантен и агресивен доктор Апостолов. Вместо да обърне внимание на 82-годишната ми баба, той започна да заплашва мен, мака ми, вуйчо ми и баба ми, че ще ни изхвърли. Вбеси се, че започнах да го снимам с телефона си“, обяснява още Иванка.

След пристигането на униформените служители близките на пациентката обяснили какво се е случило и били посъветвани да потърсят съдействие от ръководството на здравното заведение.

Цялата абсурдна ситуация продължила около час и половина, през което време възрастната жена стояла в манипулационната на Вътрешно отделение и чакала за преглед.

Едва около 20.30 часа на място пристигнал и началникът на отделението, д-р Елена Гюзелева. В крайна сметка възрастната жена била приета за лечение.

„Много сме благодарни, че д-р Гюзелева веднага обърна внимание на баба ми. Дори се извини от името на онзи господин. В момента баба ми е с кислородна маска, отоци по краката заради сърдечна недостатъчност и хипертония, а да не забравяме и недоизлекуваната бронхопневмония“, разказа още пред ИНФОМРЕЖА Иванка.

Тя е категорична, че за случая ще подаде сигнал до прокуратурата и Здравната каса в Кюстендил.

ИНФОМРЕЖА потърси за коментар и зам.-управителя по лечебната част към МБАЛ „Св. Иван Рилски“, д-р Крум Бонев.

„Напълно сме запознати с възникналата ситуация вчера. Мога да кажа, че до този момент не е отказвано лечение на нито един пациент. Такъв е и този случай. По-скоро става въпрос за междуличностен конфликт между дежурния доктор и близки на пациентката, които са започнали да се карат с него. Естествено, че той ще даде писмени обяснения за случилото се. Отново обаче съм категоричен, че нашето здравно заведение не е отказало прием на жената. Още снощи тя е настанена в стая № 11 в Първо вътрешно отделение и за нея се полагат необходимите медицински грижи, както и към всички пациенти“, обяви още зам.-управителят на общинската болница, д-р Крум Бонев.

 

КОМЕНТАРИ

Savitur13:36 - 19.08.2019
Да знаете колко хора е вадил от гроба, или че скандалджийката, която я знае целия град Дупница има и други подобни прояви? И не се дръжте с лекарите като с изверги и не ги намирайте за виновни, понеже срещу крадците бизнесмени клякате, а срещу беззащитните викате! Ако не си промените отношението ще стане много по-лошо...
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK