Кметът Герчев препоръча да бъдат отложени абитуриентските балове

Снимка: Infomreja.bg

Община Разлог е съпричастна към всички зрелостници от випуск 2020

С оглед на пандемичната обстановка в глобален мащаб и новите случаи на COVID-19 в Разлог, Общинският кризисен щаб в Разлог определи като неудачно провеждането на масово дефиле на абитуриенти от випуск 2020 на централния площад.

По данни от изминали години, при изпращането на зрелостниците от средните училища в града, на площада присъстват близо 3 000 човека. 

Общинският кризисен щаб в Разлог цели единствено ограничаване на заразата и възпрепятстването на покачване броя на заболелите. Решението е и на основание чл.63 , ал. 4 и 11, и чл. 63в от Закона за здравето, чл. 73 от Административнопроцесуалния кодекс във връзка с Решение 378 на Министерския съвет от 12 юни 2020г. за удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка и приложение от Главния държавен здравен инспектор, както и т.I, 6, която гласи: “Противоепидемичната мярка за спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м. разстояние между лицата, които не са от едно семейство/ домакинство се прилага и за всички лица, които се намират на открити обществени места (в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки)“.

Община Разлог е съпричастна към всички зрелостници от випуск 2020, техните учители, близки и роднини.

Кметът Герчев заяви: Всички вие имате подкрепата ни и уверение в това, че при подобряване на епидемичната обстановка, съвместно с ръководствата на училищата, бихме могли да разгледаме допълнителни възможности в тази посока.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK