Проектът "Твоят час" в СУ "Христо Ботев" - Вълкосел приключи с отлични резултати

Директорът на училището във Вълкосел отчете отличните резултати, постигнати по проекта "Твоят час", снимки: СУ "Христо Ботев" - Вълкосел

Ръководителят на проекта "Твоят час“, Митко Джуков - директор на СУ "Христо Ботев" в сатовчанското село Вълкосел, преди дни обяви неговото приключване, като отчете, че благодарение на този проект при учениците в школото му и при професионалното развитие на учителите са постигнати отлични резултати. 

"Проектът приключи в края на май с много добри резултати и при голям интерес от страна на ученици, родители, настойници и учители в нашето училище", заяви пред ИНФОМРЕЖА директорът Митко Джуков, който съобщи и новината, че през следващата учебна година училището ще кандидатства за включването му в следващия етап на този проект. 

Той отчете, че основните цели, заложени в "Твоят час", са постигнати чрез създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното им образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище. 

Основните дейности по проекта бяха разработване и изпълнение на училищни програми "Твоя час", включващи механизъм за идентифициране на   индивидуалните интереси и обучителни затруднения на учениците, дейности за преодоляване на обучителни затруднения, дейности по интереси за развитие на творческите способности на учениците, участие в междуучилищни дейности, работа с родители и настойници и организиране и провеждане на публични изяви.

"Проектът, по който работихме през изминалата учебна година и реализираните дейности по него, ни дадоха възможности за по-широк поглед и необозрим периметър за развитието на нашите ученици и учители. Дейностите по него много ни помогнаха и за осъществяването на добра спойка между родители, учители и ученици. Като ръководител на проекта и директор на училището съм изключително доволен от постигнатите резултутати", коментира Митко Джуков. 

СУ“ Христо Ботев“ във Вълкосел със своите над 400 ученици е сред най-големите учебни заведения на територията на трите общини - Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. 

В изпълнявания в школото проект "Твоят час“ участваха 206 ученици, като в почти всички представителни дейности на проекта активно участваха и родители, и то не като зрители, а като реални участници, разказаха за постигнатите резултати учители - ръководители на различните групи, родители и ученици, които очакват с нетърпение включването на школото в последния етап на "Твоят час". 

В рамките на проекта в училището в сатовчанското село Вълкосел успешно заработиха Арт работилница по рисуване с ръководител директора Митко Джуков, проведени бяха интересни занимания по интереси по български език и литература с ръководил Пламен Спахиев, видеозаснемане, дигитална обработка на видеофайлове с водещ учителя Мехмед Низамов.

В училището във Вълкосел отчитат още, че в рамките на проекта е бил сформиран клуб "Първа долекарска помощ" под ръководството на Сива Даил, клуб "Футбол", организиран от Бейзат Вели, "Математика" под дейното ръководство на Соня Делиева, подвижни колективни игри - мини волейбол, мини футбол, тенис на маса, шахмат – с учителите Асан Калвич и Хамид Даутев, а дейностите по управление на конфликти и туризъм са били водени от Афродита Сайтова.

„Ръководството на ОУ „Христо Ботев“ във Вълкосел продължава да работи усилено и по изработване и кандидатстване в нови европроекти, които гарантирано дават значителен тласък в образованието на учениците и професионалната подготовка на учителите“, сподели още директорът Митко Джуков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK