Абитуриентка от Крупнник – първенец на „Цветна олимпиада”

снимки: Община Симитли

Дванадесетокласничката Августина Иванова от СОУ ” Св. Св. Кирил и Методий” в село Крупник взе първото място на „Цветна олимпиада”.

Есе на тема ”Бъдещето е по-близо, отколкото си мислим”, сътворено след семейна драма, донесе на Августина и гимназията в Крупник първото място от национално състезание.

Девойката признава, че писането я успокоява, вдъхновява, дава й сили. Иначе любими предмети са й химията и биологията и мечтае да стане лекар.

Августина споделя, че е преборила конкуренцията трудничко. Но е доказала, че възпитаниците на малките училища в страна не са за подценяване. „Много хора  смятат, че като учим в Крупник, не сме достойни за големите награди, но аз доказах, че и това е възможно”, казва Августина.

Августина с удоволствие разказва за вдъхновението си, за нейната страст, за писането, за грешките и поуките, които си е взела. Есето ”Бъдещето е по-близо, отколкото си мислим” е продиктувано от лична трагедия в семейството на момичето и в момент на слабост, решава че писането й помага да преодолее трудностите.

От библията се учи на добро и е изключително благодарна на часовете по вероучение при Емил Методиев, за прекрасния дар, който дава на нея и приятелите й да вярват в доброто.

„Вяра Боянска е човекът, който в 9 клас ме научи да разсъждавам критически и да мисля по обширно”, казва Августина за учителката си по литература.

„Благодарности и към нея, че ме научи, че едно есе е стойностно, когато докосва най-нежната струна на сърцето ти. Госпожата не поощрява грешките, учи ме как да ги поправям и това ме прави мислещ човек, искрено й благодаря”, казва националният първенец от "Цветната олимпиада".

В заключение зрелостничката споделя, че няма значение къде учиш, ако си стойностен човек, ако имаш ум и разсъдък да продължаваш да правиш всичко, с което се захванеш с желание и хъс. Тя казва, че е изключително доволна от постижението си и с нескрита радост споделя, че това първо място е победа и за училището й.

 

снимки: Община Симитли
снимки: Община Симитли

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK