Анонимно

Йгктхфйхкрйфйгй13:18 - 10.11.2019
И от нашите и от ваште има предатели на вярата си,колко смесени бракове има вече в Якоруда а?Как няма да си сменят имената,неможе децата да се казват Георги Юсуф Пиронкьов.
............13:06 - 10.11.2019
За да се превърне човек в безупречен член на стадо овце,човек трябва да е преди всичко овца!Затова драги ми съграждани кмета ни не е нищо друго освен един пастир на стадо с овце.Та като питате какво направи ,та какво...направи едно копеле на Сабюна направи и едно работно място отвори в градската тоалетна ето това направи.
Познал12:52 - 10.11.2019
Абди,правилно казваш,че всеки има право да се самоопредели!Ама кажи ми защо мюсюлмани от Якоруда доброволноси сменят имената с християнски такива?Значи когато има далавера/помага ти новото име християнско/ е добре,а в друг случай се перчиш,че си турчин,помзк и т.н.?Питай ги как така?Един път така,друг път онака.Келепир на.....За това ни мразят нас помаците,зщото сме двулични.Абди излез с името си и ка жи,турчин съм,мюсюлманин съм и не се срамувам от това!Ама се обърни и към другите тарикати.А сега Абди с какво ти се промени живота вече с наложения кмет Кафелов???Мерда пак си е об.председател,Кафелов пак кмет,кажи с какво промени Якоруда?И ако до сега не си разбрал,че им трябват нашите гласове и си играят с нас,значи нищо не си разбрал. И Ваня не беше подходящия кандидат!но имаше опция-не подкрепям никой.И ако за Кафелов бяха гласували 1000 храненици,този горе щеше да мисли другояче!
От мюсюлманин към якорудчани12:09 - 10.11.2019
Според мен правилното е щом корените ти са в България си българин,независимо какъв език и религия изпълняваш.Имам много приятели християни, които не бих ги заменил с нашите боклуци.До сега сме живели в мир и разбирателство въпреки всичко и така трябва да бъде.Ядосвам се, защото слушам по телевизията тези депесарски свине как се опитват да разделят хората и промиват мозъците на простолюдието.Едва ли не ,ако мюсюлманите не гласуват за тях ,ще им сменят имената.Лошото е,че и много от християните гласуват за тях,продават се за една службичка,а якорудския кмет се накраде хубаво за поколения напред .Вие робите работете, той ще краде,не поумняхте и това е .На мен не ми пука аз идвам в Якоруда само по задължение,живота съм си оредил на по прекрасно място,далеч от тази дупка.Приятели пожелавам ви да си отворите очите по широко и да видите реалността,не да се нападате един друг,всички сме едно.Това, че политиката използва религиите ,за ви разделя,ако сте разумни точно това трябва да ви обединява. Те печелят на принципа,,Разделяй и владей”.Размърдайте си мозъците, ако не друго, знам че времето е спряло в Якоруда, но ако не се делите ,а са обедините няма да се оправите никога и ще ви оравляват такива като кАФЕЛОВ.Идвам от време на време в Якоруда и ми е жал за вас, като гледам хората вкл.и кафелчетата на какво се радват на коричка хляб подхвърлена от там властващите на робите си.Но се отчайвам за вас,честно ви казвам,но все пак желая Ви успех!
Абди10:49 - 10.11.2019
Да да, македонците сса българи колкото Крали Марко освобождава 3 синджира роби
До Абди10:39 - 10.11.2019
Ако си беше направил труда да прочетеш няколко исторически книги нямаше да говориш така.... И македонците знаят,че са българи, затова искат да променят историята. Но го има черно на бяло.... Жалко е,че в България повечето хора са неграмотни като теб... Коне с капаци.. виждате само това,което ви казват ДПС
Абди10:03 - 10.11.2019
А ти като имаш ясна представа какъв си можеш да, си направиш ДНК анализ, ще бъдеш тоста изненадан. Да не се окажеш повече турчин и от помаците.
Абди10:01 - 10.11.2019
Приятелю християнин, аз сам на доста години, видял сам и кръстенето наричано на галено,, Възродителен процец,,. Недей ти да ме убеждаваш какъв сам. Аз и населението на Якоруда се самоопределяме като турци и точка. Искало ти се не искало, това е факта. А това, че знам английски няма да ме направи англичанин.
Абди09:56 - 10.11.2019
При последното преброяване в Якоруда, всички са, се изписали турци, не помаци. Следователно сме турци, а ти не си никои да го успорваш. Същия проблем имате с македонците, опитвате се насила, да ги при познаете за българи, макар че си имат държава и език. Вас това не ви касае разбира се. И тъй като след малко ще ми напишеш, че македонския език е български, за това са българи. Най вероятно и руския е български, за това риюуснаците са българи така ли. Много си смешен с тези глупави комунистически предрасъдаци. Жалко, че семейството ти то толко ти е промило мозайка, че не зачиташ правото на самоопределение на всеки човек. А то според официалното преброяване е, че населението на Якоруда сме турци. Точка.
До Абди00:43 - 10.11.2019
Глупостите идват предимно от теб, и то абсолютни, в това бъди сигурен. И както виждам ти го казвам не само аз. А Кафелов е кмет, защото си е платил достатъчно на Доган, а вероятно и на други в ДПС, че ДПС отново да го посочи за свой кандидат и съответно да бъде избран.
До Абди00:38 - 10.11.2019
Колко думи въобще знаеш на турски, а? Ако отидеш там и заявиш, че се смяташ за турчин, а не знаеш турски веднага ще ти се изсмеят и ще ти лепнат едно презрително балкан-помак! Да не си мислиш, че някой много ще те уважи само защото ще им кажеш, че си мюсюлманин, а? Хайде, отиди и ми сподели резултатите си, колко много те обичат турците, "ТУРЧИНО" .
До Абди00:32 - 10.11.2019
Едно е факти, друго е официална позиция на държава.
До Абди00:26 - 10.11.2019
Да, сигурно и арменски геноцид е нямало от страна на Турция. Сигурно и в момента толкова милиони кюрди не са подложени на репресии, тормоз от страна на Ердоган. Какво мислиш за проблема с кюрдите или твърдиш, че такъв не съществува ?
До Абди00:24 - 10.11.2019
Турчин ли си тогава, я обясни какъв си тогава, че едва ли на някого му стана ясно ? "Помак съм казва, може да съм турчин също, ама българин не съм" - ... ?!? Над 95% от помаците сте тотално объркани и нямате представа кои сте.
Попицата Саиткова18:18 - 09.11.2019
Попа Саитков-Рач Комар
Полицата Саиткова18:17 - 09.11.2019
в рибново децата им запушват устите с тиксо а тоя путъо без никаква реакция.
Капината18:13 - 09.11.2019
Стара комуняга...Мъж под чехъл...Кележ.
Абди16:59 - 09.11.2019
Никоя съседна държава никога не е твърдяла, че е имало насилствено потурчване. Босненци и албанци са мюсюлмани, но не са писали такива глупости
Абди15:34 - 09.11.2019
До коментиращия ме. Явно си тотално объркан. Прочети нещо по различно от комунистическа история. Насилствено потурчване никога не е съществувало. Прочети Робер Мантран или друго
До Абди и другите15:30 - 09.11.2019
Абди явно си много млад човек,имаш позитивно мислене,но не можеш да напипаш точното място.Всички хора на територията на една държава носят нейното име!Всички са българи,защото живеят тук,нооооооо българи от турски,еврейски,арменски,цигански......произход!Сега от тук нататък ти имаш право да се самоопределиш.Ако в САЩ дори американец от афро или азиатски произход му се случи нещо лошо в друга държава,тежко и на тази държавица.......За това всеки иска да е гражданин на САЩ,дали у нас е така???При нас сега се прилага нов т.н.дискретен дискомфорт,видим е за умните хора,за глупавите НЕ.И ако си умен,смени темата,не ми говори за ДПС,за Доган и сие,че те са ни върнали имената,и ако не гласуваме за ДПС ,пак ще има нов възродителен процес,ако мислиш така,значи си много глупааааав!И знай,че Доган е фронтмена на задкулисието.На него му трябват гласовете ни,нали обещаваше в Якоруда,че ако и сега не почустваме промяна към по добро,повече няма да идва,е не идва а изпрати по Кючук много селям....и отново назначи деде Кури.Е,има видими резултати,деде Кури ще стане още по богат за твоя сметка Абди....!Друга е грешката на ГЕРБ,тръгна да продава свинско месо в ......Аврамово.
до ...15:08 - 09.11.2019
Като просто заявяват "прав съм, така е" и толкова. Няма какво да се лъжем, не искам да обиждам абсолютно никого, но в масовата си част религиозните хора са полуидиоти. Нищо, че аз не съм атеист, не съм твърд привърженик на която и да е религия. Намирам по някоя истина за себе си във всяка, но никоя не е напълно универсална, по-скоро на места бих казал, че се допълват, а някои неща са откровени глупости и са написани точно като за полуидиоти.
До Абди15:02 - 09.11.2019
Ами да, потурчвала е, и да, най-вероятно точно такива като теб са част от немалкото потурчени смеейки да говорят "може да съм помак или турчин, ама не съм българин" което звучи жалко откъдето и да го погледнеш, защото помаците или т.нар. българи-мохамедани какъвто най-вероятно си и ти са точно българи които просто изповядват исляма, който в повечето случаи им е наложен насила, а не турци. След като ти самият явно не знаеш какъв си е по-добре да замълчиш и дори да не смееш да се самоопределяш, че ставаш смешен само. Това , че преди години и самото християнство е наложено от Борис I със сила е отделен въпрос. То затова не случайно всички атеисти смятат всички вярващи за полуолигофрени. Защото броят на неуки вярващи е огромен от която и да е религия. Трябва да се чете много по тези теми и то с разбиране, а не да те накомандат в семейството ти кое какво е, като и те самите не знаят. Въобще по най-сложните и неясни теми винаги се изказват най-големите глупаци и псевдоразбирачи!
До някой11:59 - 09.11.2019
Защо да не се връзва, майчин език български, а религия ислям. Българите преди да станат християни са били езичници. Нима всички американци, англичани, французи са само от една вяра. Ако искам и атейст ще сам, това прави ли ме по малко българин. А знаеш ли колко араби има християни. Какво, не са араби ли
Абди11:56 - 09.11.2019
И пак ще дам пример с Бел Камен. Мюсюлманин от Герб спечели. На много места е така, но властта нее самоцел. И още повече, не разделяйте на религии и етноси. Всички сме равни и гласуваме за когото поискаме
Абди11:54 - 09.11.2019
Колкото до името ми, то е арабско не помашко. И не сам с това име за да сам по богат, а защото всевишния така е отредил. Ти като си с християнскониме по богат ли си? Това ли е целта на името.
Абди11:52 - 09.11.2019
Госпожа Ваня Гатдерова трябваше да се оттегли и да издигне млад помак, тогава ще призная че сте толерантни. Я вижте ДПС как издигнаха Котомане, има и заместник кмет Магдалена. Какво повече. Я кажете някои учреждение с християнин началник да е сложил заместник мюсюлманин, нищо че сме мнозинство. Кафелов поне това направи и показа че е толерантен и е кмет на всички. Не разделя на религии и не назначава само мюсюлмани. Трябва всички да сме единни, но не единно в името на богатеене на Ваня и други
Абди11:48 - 09.11.2019
Ама нали през комунизма вие забогатявахте на наш гръб. Помашкото население работеше, вие си свиркахте и правехте пари. По добре Кафелов и Мерда от колкото тези които ни кръсреха и прогонваха от домовете ни. Нищо против която и да е религия. Мойте уважение, всяка религия заслужава уважение. От Герб ако ни уважавана щяха да издигнат кандидат кмет помак както в Бел Камен. Но явно ние все още сме смятани за втора ръка хора.
До Абди10:09 - 09.11.2019
чета ти коментарите и се отчайвам... Сега като си с помашко име какво? По-богат ли стана, по-умен ли си, оправи ли се държавата с това? Аз ще ти отговоря. НЕ! Просто ДПС иска да си мислите, че гие грижа за вас, а в същото време на ваш гръб забогатяват такива като Мерда, Кафелов и шайката им. Та после си мислете, че им пука за вас...
Абди09:37 - 09.11.2019
Ами не се знае, може и баща ти или дядо ти. Като цяло народа християнитр участваха в това дело, а сега дори го подкрепят. Но какво да кажа, нали все говорите, че Османската империя преди 4 века е потурчвала, па ние каква вина имаме за това.
До Абди23:17 - 08.11.2019
Кой го е направил бе? Аз, баща ми и дядо ми ли ти сменяха името? Че боклуци са взели властта (както винаги е било впрочем, политиката е мръсна работа и там свестен човек няма), защо си го изкарваш на обикновените хора, а? Така или иначе комунистическият режим е обявен за престъпен. Пък дали си турчин, грък, помак или българин, никой не би трябвало да го интересува освен теб самият. Ако искаш се прави и на арабин - на никой адекватен не му дреме.