99 години Природо-математическа гимназия в Гоце Делчев (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев чества своята 99-годишнина.

На празника беше посветен както вчерашният Ден на отворените врати в училището, така и специално тържество, проведено в неговата актова зала.

На тържеството присъстваха ученици и учители в гимназията, родители и представители на други учителски колективи.

В словото си Елка Божикова – директор на ПМГ, изтъкна, че едно училище, каквато и да е възрастта му, е винаги младо с устрема и дързостта на младите хора в него.

„За мен е чест и гордост да ръководя гимназия, която е част от новото семейство на иновативните училища в България. Нашите учители и ученици са сплотен екип, който не се страхува от предизвикателствата на технологиите и смело се впуска в образователни експерименти. Ние, учителите, активно подкрепяме свободното и креативно мислене на нашите възпитаници“, отбеляза тя.

Без да изрежда многобройните социалнозначими проекти, разработени в училището, ръководителката на учебното заведение каза най-важното – че когато учениците от ПМГ защитават проекти, те задават ниво и за тях се говори с респект.

„Реални са успехите ни на олимпиади, състезания, конкурси и затова сме разпознаваеми в училищната общност на регионално, областно и национално ниво. А Страсбург и Брюксел вече не са екзотични дестинации, а познати и често посещавани места за любознателните ни ученици“, продължи госпожа Божикова.

Носители  на почетна значка – отличителен знак на училището ,  станаха негови възпитаници, които имат изключителни успехи в различни области на научното познание. Те, както и други ученици, завоювали високи постижения на национално ниво, получиха награди от ръководството на училището – ценна историческа и художествена литература.

Награди за високи постижения на национално ниво връчи и Таня Боцева – управител на офиса на Първа инвестиционна банка в Гоце Делчев.

Благодарност за проявеното внимание  изрази госпожа  Божикова, която подчерта задоволството си от няколкогодишното партньорство с банката, стимулираща учениците и подтикваща ги към „нови подвизи през следващата учебна година“.

Тържеството завърши с благодарствен адрес от учениците към техните преподаватели, без които тези успехи не биха били възможни.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА
 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK