981 лева ще получат председателите на РИК за изборите

снимка: БГ НЕС, архив
Централната избирателна комисия определи размера на възнагражденията на членовете на районните избирателни комисии и членовете на секционните избирателни комисии за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври. 
 
Месечното възнаграждение на председателите на РИК ще е 981 лева, а заместниците и секретарите ще получат по 938 лева. Заплатата на членовете на РИК ще е 896 лева.
 
Еднократното възнаграждение на членовете на секционните избирателни комисии ще е 71 лева за председателите, по 65 лева за заместник-председателите и  за секретарите. Останалите членове в секционните избирателни комисии ще получат 55 лева.
 
Членовете на секционните избирателни комисии, които ще представят протоколите на СИК и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в областната или общинска администрация, ще получат допълнително възнаграждение от 20 лв. извън основното възнаграждение. Други 10 лева ще получат членовете на СИК-овете, в които се провежда експериментално машинно гласуване.
 
За изборите за Европейски парламент членовете на СИК получиха по 46 лева възнаграждение, секретарите и зам.-председателите по 50 лева, а председателите по 56 лева.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK