970 монети и металотърсач иззеха при спецоперация в Пет могили

Снимки: ОДМВР-Шумен

Собственикът на жилището е задържан

Специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и превенция на пътно-транспортния травматизъм се проведе в каолиновското село Пет могили. Действията на полицията са проведени под ръководството на Окръжна прокуратура - Шумен.

На изградените четири контролно-пропускателни пункта в село Пет могили бяха проверени 68 автомобила и 76 участници в движението. Установени са 26 нарушения на скоростните режими. За различни констатирани нарушения са съставени 6 акта, наложени са 23 глоби с фиш.

Посетени и профилактирани са 11 души от криминалния контингент. Извършена е проверка на жител на село Пет могили с наложена мярка „домашен арест“ след извършен грабеж.

В хода на специализираната операция е извършено претърсване в имот, обитаван от 46-годишен местен жител. Намерени и иззети са 970 метални предмети с вид на монети, които не са регистрирани и идентифицирани по надлежния ред.

В жилището му е намерен и иззет металотърсач. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново, за извършено престъпление по чл. 278 ал. 6 и 277 А ал. 7 от НК е образувано досъдебно производство.

При извършени проверки на два адреса били намерени противозаконно отнети от временен горски склад 5 кубика дърва за огрев. За извършени престъпления по чл. 194 ал. 3 във вр. с ал. 1 от НК са започнати бързи полицейски производства. В проверките на търговски обекти в населеното място участваха и служители на ОДБХ-Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za