97 са поставените под карантина в община Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Петър Паунов: Ключовото е плавно да пристига заразата, за да може да бъде овладяна от медицинските екипи

Виждате, че обръчът се затяга, Благоевград, Перник и Дупница има случаи на коронавирус. Вероятно е въпрос на дни вече да се обсъжда потенциална зараза и при нас. Отново призоваваме за стриктно спазване на всички мерки, които сме предложили, всички препоръки и заповеди.

В момента имунитета на нашите съграждани е най-слаб, с настъпването на пролетната умора. Целта е с приемането на сезонни продукти имунитета да може да се вдигне, да може по-лесно, с по-малка симптоматика да преминава заразата и да няма изключително тежки случаи“, коментира кметът на Кюстендил Петър Паунов.

В момента 97 човека са под карантина, новите са 29 човека, като няма данни за нарушаване на карантината. Ключовото отново е плавно да пристига заразата, за да може да бъде овладяна от медицинските ни екипи и всички, които са първа линия, обяви още градоначалникът.

Екипите на болницата и на всички здравни власти са на линия, подготвени са. Здравното заведение разполага с 40 легла, 10 респираторни апарата, има и необходимите медицински специалисти.

„Това, което не ми се иска да обсъждаме е случай на зараза, но това зависи от нашето поведение, дали спазваме карантината, дали има струпвания…

Много се говори и се спекулира със социално напрежение и потенциални социални мерки. Много моля, вслушвайте се само в съветите на хората, които са грижат за здравето и живота ни. Няма нищо, което да е непреодолимо, ако обществото ни е концентрирано и организирано ще се справим. Целта е да не плащаме с животи.

Дисциплината сега ще спаси стотици милиони от здравеопазване, които след това ще бъдат използвани в инфраструктурата на България, в съживяване на новите производствени мощности и др.

В момента най-важното е осигурено, всички имаме предпазни облекла и маски. Нека изкараме този етап, за да можем след това да се виждаме по парковете, по площадите, да бъдем живи и здрави“, призова още кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK