Наградиха 100 служители на РДГП – Кюстендил по повод професионалния им празник

Снимка: Infomreja.bg, архив

Днес служители на главна дирекция „Гранична полиция“ – МВР, отбелязват своя професионален празник. На този ден през 1887 г. е обнародван в  Държавен вестник първият Закон за пограничната стража, приет от Народното събрание по предложение на Стефан Стамболов. Според закона охраната на държавната граница се възлага на министерството на вътрешните работи. Днес Главна дирекция „Гранична полиция“ е съвременна европейска служба със съществена роля в охраната на външните граници на Европейския съюз. 

Служителите на РД „Гранична полиция“ – Кюстендил,  са горди с постигнатите резултати през отиващата си година. Пресечената контрабанда на акцизни стоки е в особено големи размери.  Иззети са 2 987 661 къса цигари, 93.720 кг тютюн и 2269 л алкохол  без български акцизен бандерол. По линия на противодействието на престъпленията свързани с наркотици служителите на РДГП – Кюстендил,  са провели 21 специализирани операции в зоната за отговорност. Открити и унищожени са 15 178 кг канабис, 7000 полусуха маса и 78 кг суха листна маса. Образувани са 43 досъдебни производства, вече някои са приключили с осъдителни присъди.

За постигнатите високи резултати и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните си задължения и по случай Празника на ГДГП са наградени 100 служители на РДГП – Кюстендил. Един от тях е награден от главния секретар на МВР с Обявяване на благодарност и парична награда, останалите са наградени с обявяване на Писмена похвала от директора на РДГП – Кюстендил, комисар Васил Митов.

По случай професионалния празник на граничните полицаи поздравление до служителите на РДГП – Кюстендил,  изпрати директорът на ОДМВР – Кюстендил, старши комисар Елиан Стамболийски и им желае здраве, благополучие за тях и семействата им,  успехи и удовлетворение от труда им.  
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK