92 акта и 149 фиша от началото на акция „Зима“ в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Констатирани са 691 нарушения за скорост

Служителите от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник, извършват засилен контрол в рамите на стартиралата на 01 ноември акция на полицията „Зима“. За периода са станали 8 ПТП с един загинал и двма ранени граждани.

Съставени са 92 акта и 149 фиша на нарушители на пътното движение. 11 пешеходци са санкционирани за неправилно пресичане на пътното платно. 691 ще бъдат глобени за превишена скорост. Санкционирани са и 31 шофьори за управление на технически неизправни МПС.

Мотото на първия етап от акцията е „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, който трябва да приключи на 10 ноември. Не са констатирани нарушения от пътни превозни средства с животинска тяга и малогабаритна селскостопанска техника.

От 11-и ноември ще бъде в ход втория етап „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, която е насочена към пешеходците и поведеното на водачите спрямо тях.

Извършена е и проверка на пътноподържащите фирми. Същите са готови за зимни условия. Има сключени изрядни договори и достатъчно инертни материали.

От полицията отново призовават, всички да бъдат внимателни по пътищата, а водачите на автомобили да подготвят колите си за зимни условия.

Засиленият контрол продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK