Евгени Серафимов и "Новите майстори" с уникален арт проект – „Градът под повърхността“

Евгени Серафимов и "Новите майстори" с пореден шедьовър Снимки: Новите Майстори

15 младежи и техният учител представят древен римски площад в 3D версия

Евгени Серафимов и школата „Новите майстори“ отново ще изненадат всички жители и гости на Кюстендил с нов интригуващ арт проект. След плаващата картина на Майстора, която предизвика грандиозен успех, този път учениците и Гената, както го наричат приятелите му, ще представят древен римски площад в 3D версия.

15 възпитаници на школата, на възраст от 16 до 25 години, работиха неуморно през последните 3 дни, за да видят в напълно завършен вид своя шедьовър.

3D площадната рисунката е с размери 10 на 15 метра, като на този площ младите художници изобразяват елементи от установен от археолозите преди десетилетия древен римски площад.

„Направили сме така, че погледнато отгоре да се вижда „Градът под повърхността“. Това е класическо 3D арт изкуство, което е познато по цял свят.

Идеята ни бе да направим илюзията, че има пропадане на повърхността и отдолу се вижда част от агората на древния римски площад, който ние със сигурност знаем, че стои под площад „Велбъжд“.

Все пак Кюстендил е известен като археологически резерват  и един от малкото градове, където има съвпадение между старите и новите локации“, разказа пред ИНФОМРЕЖА, Евгени Серафимов.

Начинанието му е отново подпомогнато от „Младежка банка“, а официалното откриване ще бъде в петък, 27-и септември, когато стартира Празника на плодородието.

„Размерите на новия ни проект са такива, че да може да се хваща един кадър, като в същото време сме съобразили да се вижда човекът и самата илюзия, създадена от нас“, уточни още Серафимов.

По негови думи за този вид изкуство е важно да се знае, че се вижда само от една гледна точка – това е т.нар. илюзорно изкуство, което започва от Барока.

За поредната си уникална изработка - „Градът под повърхността“, „Новите майстори“ са използвали акрилни бои, като 3D изображението може да бъде запазено в срок от 1 година.

„Предизвикателството пред нас беше голямо, защото изчисленията са много сложни. В същност тази колона, която е антична, изглежда двуметрова, но в действителност е 8 метра, тоест има скъсяване и то е точно изчислено, за да може от определената точка да се вижда като вертикална.

Именно това беше голямото предизвикателство пред нас, но в същото време това са едни принципи на перспективата, които ние учим“, заяви още Серафимов, който блесна с поредна арт -иновация в областния град.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, Евгени Серафимов е автор на плаващата картина на Майстора, която беше представена първо на гребния канал в Пловдив, а след което и в областния град.

„Новите майстори" успяха да впечатлят цял свят и с Майстора на 1 декар, заснет с дрон, Дъждовникът на 300 стъпала и Гайтаните, които красят коритото на река Банщица.

Неуморният художник и неговата школа продължават да творят, като ентусиазмът им към красивото и различно не стихва. А техни произведения могат само да радват всички жители и гости на Кюстендил.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK