91 професионални гимназии ще получат спортно оборудване

Снимка: Infomreja.bg

Оборудване за открити фитнес площадки ще има за 60 професионални гимназии

Деветдесет и една държавни професионални гимназии ще получат спортно оборудване и обзавеждане на стойност над 2 млн. лв., за да оборудват физкултурни салони и фитнес площадки на открито. Проектът е  финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 (ОПРР).

Днес Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка, с която се търсят  доставчици на два вида спортни съоръжения - за открити фитнес площадки и за физкултурни салони. Някои от гимназиите получават оборудване и по двете позиции – за спортни площадки и за физкултурни салони. 

Професионалните училища, които могат да бъдат финансирани по ОПРР, са определени още през 2015 г. по правилата на оперативната програма. През 2020 г. МОН се е допитало до гимназиите за потребностите им от спортно оборудване. На базата на заявките те са включени в проекта, одобрен от Управляващия орган на ОПРР. 

Оборудване за открити фитнес площадки ще има за 60 професионални гимназии. То включва троен комбиниран външен фитнес уред – висилка, разгъвач и за теглене, комбиниран уред 6 в 1 и ударопоглъщаща настилка. Общата стойност на тази доставка е малко над 500 000 лв. 

Осемдесет и четири гимназии ще получат спортно оборудване за физкултурните си салони. Сумата за него е малко над 1,5 млн. лв. Ще се финансира закупуването на комплект от спортни съоръжения – тренировъчна дървена стена, метален барабан в комплект с въже за дърпане, тренировъчни колани, дъски за коремни преси, топка с дръжка, тренировъчен комплект за високо интензивни тренировки и др. Това оборудване е препоръчано от Министерството на младежта и спорта и е свързано с изпълнение на тренировъчна програма. 

Фирмите могат да кандидатстват до 18 ноември т.г. Договорите с избраните кандидати ще са със срок до 20.07.2023 г. Конкретните доставки се изпълняват в срок до 45 дни след изпращане на заявка за конкретно училище. Доставчиците поемат също монтажа и гаранционната поддръжка на оборудването.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK