20 000 къса цигари и наркотични вещества откриха в врачани

Снимка: МВР

Има задържани

20 000 къса цигари и наркотични вещества откриха служители на ОД МВР Враца, в рамките на две специализирани операции.

След оперативно-следствени действия и проведени заградителни мероприятия, в 15:20ч. на улица във Враца е установено и задържан 38-годишен мъж от същия град. При обиска на лицето бяха намерени 6 плика съдържащ бяло прахообразно вещество с общо тегло от 10 грама амфетамин и 1 сгъвка съдържаща зелена суха листна маса – канабис с тегло около 5 грама.

От извършените последващи процесуално-следствени действия, в апартамент обитаван от същото лице бяха намерени 7 полиетиленови плика съдържащи зелена суха листна маса с общо тегло от 59 грама канабис. Мъжът е задържан в РУ-Враца.

Образувано е досъдебно производство.

В хода на същата операция, в 19:00 ч. в търговски обект във Враца е извършен личен обиск на 32-годишен мъж, собственик на обекта. В лицето е открит плик съдържащ метамфетамин. Под рафт в магазина е открита кутия съдържаща  4 плика с бяло прахообразно вещество с тегло около 6 грама матамфетамин. В автомобил паркиран пред търговския обект и ползван от същото лице, полицейските служители са намерили плик с тегло около 39 грама метамфетамин.

Лицето е задържано в РУ-Враца. Образувано е досъдебно производство. В рамките на последните няколко дни, това е пореден случай на разкрито престъпление по линия „Противодействие на престъпления свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества“. На 27 март служители на ОД МВР Враца задържаха 18-годишно лице, в което бяха открити 28 сгъвки канабис с общо тегло 39 грама.

След оперативно-следствени действия в 19:00ч. на улица във Враца е спрян за проверка лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 48-годишен, криминално проявеното по чл.234 от НК. В багажно отделение на автомобила са намерени и иззети 20 000 къса цигари от различни марки, без български акцизен бандерол. Лицето е задържано в РУ-Враца. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK