9 вагона и цистерна са дерайлирали до гарата в с. Боряна

Снимка: Infomreja.bg, архив

Девет вагона и цистерна са дерайлирали на 200 метра преди ж.п. гара в село Боряна, няма жертвиq съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.  

Около 01.00 часа след полунощ част от товарна влакова композиция от девет вагона и една цистерна, пътуваща от Русе към Долно Езерово, дерайлирала на 200 метра преди спирката на варненското село Боряна. 

От релсовия път за кратко излязла цистерната. Двамата машинисти успели да върнат я върху релсите и да възстановят движението на композицията, пише Faktor.bg. 

Отсечката от релсовия път – 200 метра преди село Боряна до 4 км преди село Комунари, е повредена от дерайлиралата цистерна.

В момента се извършва оглед на релсовия път, както и на цистерната. Останалите 9 вагона са продължили към Долно Езерово, за където е предназначен товарът им, а локомотивът е прикачен на друга композиция и е отпътувал за Пирдоп. 

По случая Районната прокуратура в Провадия ръководи досъдебно производство за железопътен инцидент, от който са последвали значителни имуществени вреди на релсовия път – престъпление по член 343, ал. 1, буква “а“, във връзка с член 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Извършват се процесуално-следствени действия по неотложност. Работата по жп инцидента продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK