9 от 10 даяджии остават в ареста. Един е в болница

Снимка: Infomreja.bg

Броят на даяджиите, които остават в ареста след вчерашните задържания расте.

Девет са служителите, които и към момента са зад решетките.

Снощи станаха ясни имената на 7 от задържаните при спецакцията. Това са: Кирил Механджийски-Иглата, Павел Ненов, Георги Николов, Евтим Гоцев, Никола Панев, Георги Алексов и Райко Динев. Известен е и още един – Димитър Занков.

Акция имаше и в счетоводни къщи в Благоевград и Петрич, където се предполага, че са прани парите от подкупите. Известно е, че има задържан и собственик на счетоводна къща в Благоеврад – Сукалински, както писа ИНФОМРЕЖА.

На един от задържаните вчера му бе оказана лекарска помощ след като изпаднал в безсъзнание. Днес друг е с депресия и е настанен в Центъра за психично здраве.

При вчерашната акция в ДАИ бяха арестувани над 10 човека. Акцията бе под ръководството на Специализираната прокуратура, съвместно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и ДАНС.

Касае се за организирана престъпна група от длъжностни лица, служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Благоевград, които са участвали в тази група с користна цел, а именно искали са и са получавали подкуп от представители на транспортни фирми за да не съставят наказателни постановления на нарушители от транспортните фирми.

Към момента се извършват активни процесуално-следствени действия. Задържаните са над 10 човека. След събиране на достатъчно доказателства ще преценим на кого да повдигнем обвинение.

Това каза Петър Белчев - наблюдаващ прокурор от СП, който даде повече подробности по случая с акцията в ДАИ-Благоевград.

Сумите, искани за подкуп, са между 300 и 600 евро.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK