Борисов: Събрах ги Камбитов, Икономов, Котев и им казах: „Ще загубите“

Снимка: Infomreja.bg

Борисов отвратен от Камбитов

Веднага след като станаха ясни резултатите от балотажа в София и бе ясна преднината на Йорданка Фъндъкова, премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов направи изявление.

В него той коментира и изборната обстановка в Югозапада.

В някои от структурите на страната са се превърнали в деребеи и точно в тези градове загубихме. Ние сме си направили нашите изводи. Сега ще вземем решение повече от 3 пъти кандидат за кмет няма да има, категоричен бе Борисов.

Ще вземем много решения в партията, защото за няколко месеца проведохме 2 избора и аз благодаря на Господ и българския народ, че пак ни дадоха своето доверие, заяви премиерът.

След Апартаментгейт, след къщите на Манолев как да се довериш. Или Камбитов, дето играят ръченица с пари на челото. Вие добре ги наредихте – и то абсолютно заслужено. И хората там дадоха гласа си ГЕРБ да е първа партия. Наказаха тези, които не са се държали прилично, коментира абсолютния крах на ГЕБР в областния Благоевград, както и в Сандански.

Благодаря им и за това. Очаквах тези резултати, каза още Борисов.

Преди да стане кмет новият – Кадев, той дойде в Бояна при мен, човекът. Той беше секретар на общината, бившият шеф на ДАНС на Благоевград, работил е с мене, човекът. Вика ми: „Ще загуби Икономов“, сподели председателят пред медиите.

След тази среща е последвала и друга.

„Събрах ги Камбитов, Икономов, Котев и им казах: „Ще загубите“ – „Не, ще спечелим!“. Добре! Сега ще направим промени! Но по-добре за партията е да се очисти, да си направи изводите и да се обнови“, намекна Борисов във връзка с „прочистването от цветановистите“ – кметове, приближени до втория в ГЕРБ Цветан Цветанов.

В Банско мълвата за срещата на премиера и новоизбрания кмет Иван Кадев силно бе залегнала в градските среди. Тя се оказа вярна, лично сподели в национален ефир Борисов.

По-късно вече екскметът Атанас Камбитов коментира думите на Борисов:

Нормално е да се изкаже остро, ядосан е, при положение, че на Благоевград се даде толкова много –  над 300 млн. Аз приемам неговата критика.

На въпрос на репортер на ИНФОМРЕЖА как би коментирал предупреждението на Борисов, че Камбитов, Икономов и Котев „ще паднат“, Камбитов каза:

Ние коментирахме темата, но за мен нямаше причини да загубя. Черната кампания последните две години даде своя резулат.

В изборната нощ щабът на Камбитов угаси светлини, за разлика от този на отсрещния булевард, който празнуваше под звуците на жива музика. Коли, преминаващи по булеварда, поздравяваха Томов.

В Банско еуфорията от победата на Кадев все още не е преминала също.

Към момента ГЕРБ изгуби позиции в Банско, Благоевград и Сандански, където управляват съответно два независими кандидати и един на ВМРО.

 

КОМЕНТАРИ

ХА11:31 - 04.11.2019
Всички,и Икономов и Загорчин,и Евгения Тренчева,Бистрин цялата измет,и сган трябва да се измете,и да си понесат последствията после.Тези хора наистина са срам за Банско.Със какви очи,какъв наглец трябва да си за да си стоиш,и да гледаш хората в очите?Банско не търпи такива изроди,вън от града ни!
П.К23:18 - 03.11.2019
Икономов, ще остане ли общински съветник при това положение? Ще продължава ли да наглее?
Банско22:40 - 03.11.2019
Сега новият кмет да събере Динко Загорчин лижигъзеца,Евгения Тренчева директора побойник,и да им каже да се махат.Тези двамата и още 10-на човека,са срам за Банско.Срам и то голям,а тези наглеци си стоят,и имат наглоста да гледат хората в очите.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK